Tek.no

Nyhet

Kjøpt LG-TV i år? Nå får de en helt ny funksjon

Airplay 2 og HomeKit på vei.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
24 Juli 2019 14:00

LG varsler i dag at en oppdatering som gir støtte for Apples Airplay 2 er på vei til deres 2019-TV-er.

TV-ene det er snakk om er alle OLED-modellene fra 2019, i tillegg til såkalte NanoCell-LCD-TV-er med modellnumre som inneholder SM9 eller SM8. Den rimeligere UM7-serien av LCD-TV-er får også støtte.

Med Airplay 2 kan du strømme det meste av innhold fra iPhone, iPad og Mac rett til TV-en, også innhold med HDR i form av Dolby Vision. Netflix er imidlertid ikke inkludert, etter at de fjernet Airplay-støtten sin tidligere i år.

Det skyldtes ifølge Netflix at Apple hadde inngått avtaler med TV-produsenter som LG, og at det derfor ble umulig å kvalitetssikre Airplay-opplevelsen på samme måte som før.

Multiromsstøtte

Sonos One har også Airplay 2-støtte. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Airplay 2 gir også støtte for å strømme lyd til mange høyttalere samtidig, også høyttalere fra ulike produsenter.

Det betyr at du kan bruke TV-en og eventuelt det tilhørende lydsystemet som en del av et multiromsoppsett med andre Airplay 2-høyttalere, som for eksempel Sonos One eller Apples egen HomePod.

Samsung har for øvrig allerede Airplay 2-støtte på plass i mange av sine TV-er fra 2018- og 2019-utvalget, og Sony har også varslet at det kommer støtte i mange av deres TV-er. Det har også Vizio, som ikke selges i Norge.

Får også HomeKit

LG varsler imidlertid også at oppdateringen gir støtte for Apples HomeKit, hvor de vil være de første som ruller ut støtte i en TV. Det betyr at du kan legge til TV-en i HomeKit-hjemmet ditt, og så kan du bruke Siri til å styre enkelte TV-funksjoner som volum, strøm og kilde.

HomeKit-støtte betyr også at du kan legge inn automatisering av TV-en på samme måte som med annet utstyr.

Oppdateringen vil rulles ut fra og med i morgen torsdag, melder LG. Det vil ta et par uker før alle har fått adgang.

annonse

Les også