Til hovedinnhold

Hovedbytte under kommende hacker-event

Og den første som klarer det vinner bilen.

Hanne Hattrem, VG

Under et kommende hacker-event kan deltagerne forsøke å bryte seg inn i blant annet Tesla sin nye Model 3. Den første som klarer å komme seg inn i bilen via programvaren vinner bilen, melder The Verge.

Pwn2Own heter konkurransen og er en del av sikkerhetskonferansen CanSecWest, som årlig har gått av stabelen siden 2007. Eventet holdes i år i Vancouver i mars.

I tillegg til at deltagerne kan stikke av med dyre premier, hjelper de også produsentene til å bedre sikkerheten i sine systemer.

Vanlig å bruke hackere

Tesla er en av mange produsenter som benytter seg av hackere for gjøre bilene sine mer sikre, men Tesla er foreløpig den eneste bilprodusenten.

I over fire år har selskapet utfordret disse til å finne sikkerhetshull og mangler i bilene sine. Ifølge Electrek skal det totalt vært utbetalt flere hundre tusen dollar til personer som har oppdaget ulike sårbarheter.

Ettersom feil stadig blir oppdaget og bedret, blir det også vanskeligere å finne nye sårbarheter. Tesla har derfor det siste året økt finnerlønnen til maksimalt 15 000 dollar per feil, eller nesten 130 000 norske kroner.

Her kan du se hvordan en hacker brøyt seg inn i Model 3 og spilte av YouTube på skjermen i bilen »

Flere giganter stiller med utfordringer

Pwn2Own er en forkortelse som betyr «slå for å eie», hvor altså hackere på lovlig vis kan prøve å bryte seg inn i programvaren til mange av de største aktørene på markedet.

Under tilsvarende konkurranse tilbake i 2015, vant en hacker alene pengepremier for 225 000 dollar, eller over 1,9 millioner norske kroner. Han fant den gang tre ulike sårbarheter som berørte nettlesere som Internet Explorer, Chrome og Safari.

Foruten Tesla sin Model 3, skal deltagerne også prøve seg på Oracle VirtualBox, Microsoft Office 365 og Google Chrome for å nevne noen.

Hørt om PewDiePie på YouTube?
Sjekk hvordan det ble hacket 50 000 skrivere for å reklamere for kanalen »

(Kilde: The Verge, Electrek)

annonse