Tek.no

Nyhet

Storlansering fra Nokia

Marius S Eltervåg
29 Aug 2007 16:18

(Amobil/London) Nokia bekreftet i dag en gang for alle at multimedia og underholdning vil bli ett av produsentens hardeste satsningsområder fremover. Produsenten har nå avduket fire nye telefoner og egne internettbutikker for spill og musikk.

Til krig mot Apple

Nokia tar nå opp kampen mot Apples iTunes Store, og har lansert et eget merkevarenavn på internettjenestene sine: Ovi.

Ovi betyr "dør" på finsk, og skal gjenspeile at brukerne får tilgang til internettbasert innhold og tjenester på en enkel måte. De viktigste delene av Ovi er Nokia Music Store og N-Gage.

Nokia Music Store er en online musikkbutikk der du kan laste ned og kjøpe musikk, mens N-Gage games service er en tilsvarende butikk for spill.

To nye XpressMusic-modeller

Mens Sony Ericsson har den velkjente Walkman-logoen, bruker Nokia XpressMusic- stempelet på sine musikktelefoner. I dag fikk denne serien to nye medlemmer: 5310 og 5610.

Nokia 5310 XpressMusic - syltynn musikkmodell

Med en tykkelse på knappe 9,9 millimeter er 5310 telefonen for deg med trange bukselommer. Musikkmulighetene er selvsagt vektlagt, og telefonen kommer med egne taster for å styre musikkspilleren, spor for vanlig hodesett med 3,5 mm-plugg og støtte for microSD-kort opp til 4 GB. Batteriet skal holde til 18 timers musikkavspilling.

Nokia 5610 XpressMusic - 22 timer med musikk

Skyvetelefonen 5610 er en skyvemodelle som minner mye om 5700. Telefonen kommer med egne avspillingstaster for musikk, og har et batteri som skal takle hele 22 timer med musikkavspilling før det tar kvelden.

5610 byr også på både 3G og en kameraoppløsning på 3,2 megapiksler.

Nokia N81 - For spill og musikk

Når det er multimedia som står i fokus, hører det med å lansere nyheter i N-serien. Nokia N81 har fått multimediemenyer i 3D og en rekke andre effekter. N81 blir levert med programvare som lar deg finne og laste ned både spill og musikk fra Nokia Music Store og N-Gage games service. Både musikk og spill har fått dedikerte taster.

Telefonen blir lansert i to forskjellige versjoner: Én med 4 GB og én med 8 GB minne.

Femtidobler minnet i N95

Profftelefonen N95 ble også lansert i en ny utgave i dag. Den nye versjonen har omtrent 50 ganger større lagringskapasitet enn forgjengeren, og kan nå skilte med 8 GB.

Skjermen har også fått en overhaling, og er nå på 2,8 tommer, altså en økning på 0,2 tommer i forhold til originalen.

annonse

Les også