Tek.no

Nyhet

AutoCAD returnerer til Apple

1 Sept 2010 13:21

Etter 18 års fravær kommer Autodesk med sin populære arkitekt-, design- og ingeniørapplikasjon endelig tilbake til Mac. Ikke nok med det, men Autodesk annonserte også at en gratisutgave kalt AutoCAD WS, kommer til Ipad, Iphone og Ipod Touch. Denne skal skal tilby brukerne å åpne filene, kunne bruke enkle redigeringsverktøy, samt dele dokumentene på tvers av enhetene.

Når det gjelder Mac-versjonen, forteller Autodesk at applikasjonen vil kjøre som et fullverdig "native" program, og vil dra nytte av Mac OS Xs bibliotek og brukergrensesnitt. Dette innebærer blant annet at AutoCAD også vil bruke OS Xs Cover Flow for å bla gjennom filer samt støtte multitouch-egenskapene til de bærbare og den nye Magic Trackpad.

Apple kom med en uttalelse der de sier de er begeistret over at AutoCAD er tilbake på deres plattformer. Da Autodesk droppet Mac i 1992 mistet Apple en fot innenfor forretningsmarkedet, og det er ikke til å legge skjul på at de nå kan tre godt inn i markedet igjen.

Nye AutoCAD vil komme i salg denne høsten, også til Windows, med en veiledende pris på 3995 USD uten brukerstøtteprogram og 4445 USD med, henholdsvis omtrent 25300 og 28300 norske kroner. Mer informasjon om programvaren, kan du finne på Autodesk sine hjemmesider.

(Kilde: Infoworld)

Les også
Gratis antivirus for Mac
Les også
Office for Mac
Les også
Bbedit får HTML5-støtte
Les også
Antivirus for Mac
Les også
Mus-revolusjon fra Microsoft?
Les også
Mac OS X oppdatering 10.6.4 er ute
Les også
BBEdit 9.5 lansert
annonse

Les også