Tek.no

Nyhet

120 bilder på ett sekund

Små endringer på utsiden. Litt større inni.
3 Feb 2010 15:39

Ricoh er ikke de som skuffer når det kommer til å lansere kameraer med spennende muligheter og spesifikasjoner.

Leser man spesifikasjonslisten på CX3, er ikke endringene fra CX2 tilsynelatende store, men det er viktige endringer under panseret.

Les testen vår av CX2 her.

Bildebrikken er nå en bakbelyst CMOS-brikke. Vi antar at de bruker Sony Exmor-R-brikken, som skal gi langt mindre bildestøy enn andre brikker. Dette er nok et lurt grep, da bildestøy tidligere ikke har vært Ricohs sterkeste side.

Oppløsningen er økt til 10 megapiksler og kameraet kan nå ta opp video i 720p. Utover dette er det ikke så lett å se endringer. Men det har skjedd ting allikevel. Hvitbalansen kan bli satt til ulike verdier i ulike deler av bildet, slik hvis det er ulikt lys i bildet, kan alt bli korrekt.

Høyoppløst skjerm på en ryddig bakside.

Høyhastighets seriebilder
Der de fleste kompaktkameraer kan ta kanskje 1 bilde pr. sekund, kan CX3 ta 5 bilder i sekundet i opptil 12 bilder. Etter det er hastigheten 3 bilder pr. sekund. Trenger du høyere hastighet enn det, kan kameraet ta opptil 120 bilder i løpet av ett sekund, men vi vet ikke hvilken oppløsning du da kan få.

Skjermen er på 7,6cm med en oppløsning på 920 000 punkter (VGA), og bør være svært skarp og klar. Makrofunksjonen er også noe spesiell. Slik som mange andre kameraer kan det ta bilder på ned til 1 cm avstand p vidvinkel. Men i motsetning til de fleste andre, er nærgrensen på full tele bare 28cm. Med en lengste tele tilsvarende 300mm, betyr det at du kan forvente svært gode makromuligheter med dette kameraet.

Hvis du sliter med at du ofte holder kameraet skjevt, har CX3 innebygd vater, som både kan indikere på skjermen om kameraet holdes rett, og gi lydsignaler. Slik unngår du skjeve horisonter.

Kameraet blir tilgjengelig i mars til en pris av 3500,- kroner (veiledende).

annonse

Les også