Her er november-mobilene

Mobilprodusentene har mye nytt for deg denne måneden, og stiller med ti nye modeller i butikkene.

Samsung

Galaxy 551

Galaxy 551 er en fulltastaturversjon av den opprinnelige Galaxy-modellen. Med fullt qwerty-tastatur under en 3,2 tommer stor skjerm, burde telefonen gjøre det enkelt for deg som skriver mye på farten.

Telefonen har det du måtte trenge av trådløs teknologi: Super-3G, 3G, Edge og Wi-fi for trådløse soner. Vil du høre på musikk, er også en 3,5 millimeters lydutgang på plass. A-GPS er også på plass om du skulle rote deg bort.

Et 3 megapikslers kamera tar bilder for deg hvis du ønsker det. Den interne lagringsplassen er på 160 MB, og støtte for minnekort finnes.

Galaxy 551 koster fra 2400 uten abonnement.

Wave 575

Wave 575 kjører Samsungs eget operativsystem Bada. Modellen stiller godt når det kommer til trådløs teknologi: Både Wi-fi og super-3G er på plass. Det samme er A-GPS.

På bildefronten har Wave 575 et 3 megapikslers kamera. Bildene du tar kan lagres på telefonens 100 MB store internminne, eller lagres på et eget minnekort hvis du kjøper dette.

Ellers har telefonen en 3,2 tommer stor skjerm og veier akkurat 100 gram.

Prisen på Wave 575 er fortsatt usikker.

Wave II

S8530 Wave II er en oppfølger til den originale Wave-telefonen, og kjører versjon 1.2 av Bada. Den nye telefonen stiller med en 3,7 tommer stor LCD-skjerm og 390 MB lagringskapasitet for brukeren. Du får med et minnekort på 2 GB i pakken når du kjøper telefonen.

Den nye telefonen har full pakke når det kommer til trådløs teknolog: Alt mellom Edge og super-3G, samt Wi-fi for trådløse soner. A-GPS for å finne fram.

På ryggen bærer S8530 Wave II et fem megapikslers kamera med autofokus og LED-lys. Telefonens vekt er på 135 gram.

Prisen på Wave II er fortsatt usikker.

Nokia

5250

Den eneste telefonen fra Nokia denne måneden, er 5250. Telefonen kjører versjon 5 av operativsystemet S60, og har 51 MB lagringsplass. Du kan gjøre plassen større med ekstra minnekort.

Telefonen har en 2,8 tommer stor trykkskjerm og et to megapikslers kamea. Vil du surfe på nett, er Edge den raskeste hastigheten du får. 5250 har heller ikke GPS.

En 3,5 millimeters lydplugg er imidlertid på plass om du skulle ønske å bruke telefonen som musikkspiller.

Prisen på Nokia 5250 er fortsatt usikker.

LG

Optimus 7

LG har også kun én telefon til markedet denne måneden, og det er Optimus 7. Denne telefonen kjører Microsofts nye mobile operativsystem Windows Phone 7.

Les mer om Windows Phone 7 »

Telefonen har en 3,8 tommer stor skjerm og et fem megapislers kamera. Internminnet er på til sammen 16 GB. Her er det ingen plass for eksternt minnekort.

En 3,5 millimeters lydutgang er på plass, slik at telefonen kan fungere som musikkspiller.

Vil du surfe, har Optimus 7 både super-3G og Wi-fi. A-GPS-støtte er også under panseret.

LG Optimus 7 koster fra 4200 kroner uten abonnement.

HTC

Desire HD

Dette er en av HTCs store satsninger i høst, og spesifikasjonslisten til Desire HD er nokså heftig. Telefonen har en 4,3 tommer stor kapasitiv skjerm, og et kamera som kan ta åtte megapikslers bilder.

Internminnet i telefonen er på 1,5 GB og operativsystemet er Android versjon 2.2. Telefonen er også en av de aller første som kommer med en ny versjon av HTC Sense, som er selskapets egne menyer. Disse ligger oppå Androids menyer.

Telefonen har også alt du trenger av trådløse teknologier; både super-3G og Wi-fi.

Desire HD koster fra rundt 4700 kroner uten abonnement.

Desire Z

Skriver du mengder av SMS, e-poster og dokumenter på farten, kan Desire Z være et alternativ for deg. Telefonen har fullt qwerty-tastatur under den 3,7 tommer store skjermen.

Også her får du alt du trenger for å kunne surfe raskt i mobilnettet og innenfor trådløse soner. Operativsystemet er Android versjon 2.2 med nevnte Sense på toppen.

Kameraet kan ta fem megapikslers bilder, og har i tillegg fotolys.

Desire Z koster fra rundt 4400 kroner uten abonnement.

Black Legend

HTC har nå bestemt seg for å lansere noen HTC-modeller i nye farger. Denne måneden kommer blant andre Legend i svart utgave.

Legend kjører Googles operativsystem Android, og er følgelig utstyrt med kjapp tilgang til mange av Googles tjenester.

Telefonen har en 3,2 tommer stor skjerm, et fem megapikslers kamera, samt super-3G. Wi-Fi er også på plass, dersom surfetrangen skulle bli ekstra stor.

HTC Black Legend koster fra ca. 3400 uten abonnement.

White Desire

Dette er i praksis HTC Desire slik den alltid har vært. Unntaket er fargen, som denne gangen er hvit.

I likhet med Legend kjører også Desire Android. En ulikhet mellom de to telefonene er at Desire har større skjerm, nemlig 3,7 tommer.

Også her finner du alle muligheter du trenger for å kunne surfe på nett: Super-3G og nedover, pluss Wi-fi.

Kameraet kan ta bilder i fem megapikslers oppløsning, og GPS er også på plass.

White Desire koster fra 3800 uten abonnement.

(let deg fram i listen over priser til du finner den hvite utgaven)

Gratia

Gratia har det vært lite snakk om her til lands, men den er altså med på laget med HTC-telefoner som lander i butikkhyllene denne måneden.

Telefonen har en 3,2 tommer stor skjerm, samt et fem megapikslers kamera på ryggen. Telefonen kjører Android, versjon 2.2 (Froyo).

Et 3,5 millimeters lydutgang gjør at du kan høre på musikk med skikkelig hodesett.

Vil du surfe, kan du velge mellom Wi-fi, super-3G og alle de tregere teknologiene om du skulle ha sansen for slikt.

Det er foreløpg uvisst hva Gratia koster.

Les også
Her er oktober-mobilene
Les også
Lekkede bilder av HTC Mondrian
Les også
Disse kommer i september
Les også
Windows Phone 7 om en måned?
annonse