Nyhet

Nokia dytter e-post

Nokia lanserte i dag programvareløsningen Nokia Business Center. Pakken annonseres som "mobil e-post for massemarkedet", og har som mål å gjøre e-post-behandling og mobil integrering med arbeidsplassen enklere og sikrere.

Programvaren er Java-basert, og støttes foreløpig av Nokia-modellene 6630, 6680, 6681, 6682, 9300 og 9500 Communicator, integrert med Microsoft Exchange Server 2003. Senere vil du også kunne bruke Nokia Business Center opp mot Lotus Notes og Domino.

To varianter
Nokia Business Center kommer i to varianter. Den ene er den såkalte standardvarianten, en andre er bedriftsvarianten.
Standardvarianten gir deg ubegrenset tilgang til alle Nokia Business Center-tjenere. Med dette følger Nokias push e-post-tjeneste, som videresender e-posten din direkte til mobiltelefonen. Når du får en e-post, popper denne opp på telefonen på samme måte som en tekstmelding. Du behøver dermed ikke åpne en egen nettleser og koble deg opp til internett via mobilen for å sjekke innboksen i tide og utide.

Sikkerheten ligger i at Nokia Business Center lar e-posten gå direkte via telefonen i stedet for at dataene lagres i mellomledd for deretter å videresendes til mobiltelefonen.

I tillegg kan du med standardklienten lese og slette e-post, bruke og organisere lokale mapper, samt arbeide frakoblet.

Ikke norsk
Standardvarianten støtter flere språk, men norsk er ikke med på listen. Du kan imidlertid boltre deg med både engelsk, fransk, tysk og spansk.

Bedriftsvarianten av Nokia Business Center kan du få for en liten oppgraderingskostnad.

Med denne varianten får du alle funksjonene som standardvarianten. I tillegg har du muligheten til å organisere møter, komprimering av vedlegg. Om du skulle ønske det, kan du også sjekke kollegers kontaktinformasjon og hente informasjon fra lokale mapper.

- Ledelsen i et selskap og it-avdelingene har krav fra flere hold når det gjelder å velge en passende applikasjon for mobil e-post. Den må være lett å bruke, lett å integrere med eksisterende infrastruktur samtidig som kostnadene skal holdes nede. Med Nokia Business Center er dette løst ved å tilby en skalerbar løsning som møter selskapenes ulike behov, sier Patrick Brandin, salgssjef i Nokia Enterprise Solutions Skandinavia, i en pressemelding.

Nokia Business Center vil bli tilgjengelig i fjerde kvartal i år, og kommer i første omgang ut på det amerikanske og europeiske markedet.

(Kilde: Nokia)

annonse