Nyhet

– Brenselceller like om hjørnet

Det amerikanske Massachusetts Institute of Technology, MIT, har utviklet en brenselcelle som er mer enn 50 prosent mer effektivt enn dagens løsning. Gjennombruddet i forskningen kan gjøre det mulig å endelig få brenselcellebatterir ut på massemarkedet som et alternativ til dagens Lithium-batterier, skriver magasinet Advanced Materials.

Miljøvennlig

Brenselceller er langt mer miljøvennlige enn vanlige batterier og fossildrevne energikilder, og blir ansett for å være et av de mest fremtidsrettede teknologialternativene for biler, busser og batteridrevne enheter. I tillegg vil de kunne tilby langt lengre batterilevetid.

MIT har brukt nye materialer i brenselscellene som vil gjøre det mulig å senke prisen samtidig som effektiviteten går opp.

Tidligere har det vært et problem at membranen som skiller metanolen fra senteret av brenselcellen ikke har vært god nok, og at lekkasjer har gjort cellen mindre effektiv og gjort metanolen ubrukelig.

Artikkelen i Advanced Materials sier ingenting om når den nye løsningen tar veien fra forskningslabaratoriet til produsentene, men at dette som sagt kan være gjennombruddet som trengs for å gjøre brenselceller markedslønnsomt.

Les også: Nå blir batteriet flytende
Les også: – Brensel-mobilen er årevis unna

(Kilder: Cellular-News, Wikipedia)

Les også
Her er fremtidens Sony-batteri
Les også
Lover 30 % lenger batterilevetid
Les også
Mobilen som tester molekylene dine
Les også
Får Zune 2.0 brenselceller?
annonse