Til hovedinnhold

Tror Windows 7 kan føre til mer Linux

Windows Vista kan neppe sies å være en ubetinget positiv greie for Microsoft. Selskapet har ikke råd til å gjøre samme feil en gang til og gjør trolig jobben langt bedre med Windows 7.

Ubuntu-grunnlegger, Mark Shuttleworth, mener imidlertid at Windows 7 kan gi Linux mulighet til å skille seg ut ytterligere.

Dagens status på Linux versus Windows er at førstnevnte definitivt utkonkurrerer Microsoft på en rekke områder i datasenteret (servere), men fortsatt ligger et godt stykke etter når det kommer til utbredelse for vanlige brukere.

Selv om mesteparten av brukerne faktisk kan klare seg med Linux rent funksjonelt, har Microsoft definitivt festet grepet på sluttbrukerne med sin måte å gjøre grafiske grensesnitt på samt utbredt støtte fra nærmest samtlige av applikasjonsleverandørene.

Windows 7 forventes å bruke langt mindre ressurser enn Windows Vista og har derfor potensiale til å ta tilbake brukere både fra Mac OS X og Linux.

Canonical forebereder nå sin neste oppgradering: "Jaunty Jackalope", Ubuntu Linux 9.04. Denne forventes å gå i produksjonsstatus den 20. april. Blant merkbare forskjeller fra tidligere oppgis bedre GUI og raskere oppstart.

Siden nett-PC-er har blitt et fokusområde for Ubuntu vil det bli dyttet ut en 9.04-versjon også av Ubuntu Linux Remixed.

En rekke serverleverandører har virkelig begynt å vise interesse for Ubuntu, deriblant Dell som leverer den på nett-PC-segmentet.

I nylige uttalelser sier Shuttleworth at han tror lisensprisen på Windows 7 og tilhørende Office-versjon fortsatt vil spille en stor rolle når man skal velge mellom Ubuntu vs. Windows.

(Kilde: Internetnews)

annonse