Til hovedinnhold

Telenors nye abonnement heter "Super"

Istockphoto / Matjaz Boncina
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, mener kundene heller vil ha en spisspris å forholde seg til enn inkluderte ringeminutter.

Telenor vil lansere tre nye abonnementer den 1. november har kilder opplyst ovenfor Amobil. Informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, kan nå bekrefte dette.

– Abonnementene er direkte tilsvar på hva folk i dag er opptatte av at abonnement skal inneholde. For det første ønsker mange et abonnement med mobiltelefon, for det andre ønsker folk abonnement som er enkle å forstå, og for det tredje er folk selvfølgelig opptatt av pris, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, til Amobil.

Den faste prisen for et bestemt antall minutter er noe Telenor nå går bort ifra.

– Vi ser at inkluderte ringeminutter ikke er hva folk først og fremst ønsker. De vil ha en spisspris å forholde seg, sier Krokan.

Djuice Control+

Telenor utvider Djuice-porteføljen med Djuice Control+. I dette abonnementet er det et minimumsfaktureringsgebyr på 200 kroner, og du kan ringe og sende tekstmeldinger for hele beløpet. Minuttprisen er 1,49 kroner.

Djuice-abonnementene er imidlertid mest myntet på de som sender mye SMS. Derfor koster det ingenting å sende tekstmeldinger til andre Djuice-kunder. Du får også 50 gratis tekstmeldinger til de som ikke har Djuice, og utover det er prisen 69 øre per tekstmelding.

I dette abonnementet har du også mulighet til å få en subsidiert mobiltelefon mot at du beholder abonnementet i tolv måneder. Noe som er nytt i Djuice Control+, er at du kan velge deg en enda bedre mobiltelefon mot 50 kroner ekstra i måneden om du vil det.

Super

Super er det nye abonnementet fra Telenor som skal erstatte Fri 20. Abonnementet skal passe de som vil ha lav månedspris, og bare ringer én til to samtaler om dagen. Den typiske brukeren er over 55 år gammel, ifølge Telenor.

Månedsprisen her er 59 kroner, og ringeprisen er 99 øre med en startpris på 89 øre og SMS-prisen er 69 øre. Dersom du vil ha faktura i den tradisjonelle postkassen koster det i tillegg 35 kroner i måneden, mens faktura på e-post ikke koster ekstra.

Superpluss

For deg som ringer litt mer, lanserer Telenor Superpluss som skal erstatte dagens Superminutt-abonnement. Abonnementet skal passe til deg som ringer 3-4 samtaler om dagen, og vil ha en bra mobiltelefon subsidiert én gang i året.

Månedsprisen til Superpluss er 129 kroner. Ringeprisen ligger på fra 49 til 99 øre, alt etter hvilken operatør motparten har, mens startprisen er på 79 øre. Du betaler 69 øre per SMS. Dersom du vil ha papirfaktura koster det deg 35 kroner ekstra.

Superkontroll

Superkontroll skal passe de som har 18 til 40 vintre bak seg. Månedsprisen er 300 kroner, og du kan ringe, sende tekstmeldinger eller surfe for hele beløpet. Også dette abonnementet er tilpasset deg som vil ha en bra mobiltelefon subsidiert og vil bytte telefon ofte.

Ringeprisen er på 1,29 kroner i minuttet og startprisen er 69 øre. SMS-prisen er 0,69 kroner. Disse prisene trenger du altså først å forholde deg til når du har brukt 300 kroner på abonnementet ditt.

Frihet får endringer

Abonnementet Frihet har også gått gjennom litt endringer. Nå fjernes minimumsfakturerings-prisen i hele bindingstiden, slik at du slipper å betale om du ikke har fått utnytte abonnementet tilstrekkelig. Månedsprisen er fortsatt 0 kroner, eller 199 kroner i 12 måneder om du vil ha en subsidiert mobiltelefon.

Etter bindingstiden gjelder en minimumsfaktureringspris, men denne har nå blitt nedjustert fra 99 kroner til 49 kroner. Ifølge Telenor er dette beløpet på plass i abonnementet for å forhindre at folk har et inaktivt abonnement liggende, noe som fort kan skje når månedsprisen er 0 kroner.

Minuttprisen til Frihet er på 49 øre uansett hvem du ringer, og startavgiften er på 89 øre per samtale.

De viktigste konkurrentene til dette abonnementet, er Tele2 Champion, Netcom Activetalk pluss og Netcom Freetext.

Alle de nye abonnementene og endringene trer i kraft 1. november

annonse