Nyhet

Nå får du kjøpt W890i

Nå er Sony Ericssons nye metallmobil W890i på vei inn i butikkhyllene. Telefonen er en oppfølger til W880i, som vi testet i mars i fjor. Nykommeren har blitt noe oppgradert, og er rundere i kantene.

Les også:
Beste pris på W890i u/ abonnement »
Beste pris på W890i m/ abonnement »
Sniktitt på Sony Ericsson W890i »
Test av forgjengeren; W880i »

W890i er utstyrt med Sony Ericssons Walkman-spiller, noe som uten unntak betyr at det er en brukervennlig musikkspiller. Dette kombinert med at telefonen er utført i metall, er knapt én cm tykk og samtidig har masse teknologi under panseret, gjør at den er en verdig arvtaker etter W880i.

Bedre taster

En av forbedringene Sony Ericsson har gjort er å gi telefonen mer fingervennlige taster. Da vi kikket på telefonen i fjor høst registrerte vi at tastene var langt mer behagelige enn på W880i.

W890i har fått både Edge og super-3G, noe som i praksis betyr at du får den raskeste tilgjengelige interenetthastigheten i mobilnettet uansett hvor du er. Taletiden Sony Ericsson oppgir er heller ikke til å kimse av: Inntil 9 og en halv time i GSM-nettet.

Alt du trenger for musikk

I vanlig Walkman-tradisjon kommer telefonen med alt du trenger for å bruke telefonen som mp3-spiller. Det vil si musikkøreplugger, overgang til vanlig 3,5 mm minijack slik at du kan bruke det hodesettet du vil, og et 2 GB minnekort som gir deg plass til omtrent 500 sanger.

At det følger med overgang til 3,5 mm minijack betyr for øvrig at telefonen ikke har slik utgang innebygget. Det er en ulempe som følger alle av selskapets musikkmobiler. Musikktelefoner fra Nokia og Samsung har i større og større grad fått slik utgang innebygget i telefonen, slik at du ikke trenger noen overgang.

Ingen autofokus

W890i har ellers et 3,2 megapikslers kamera på baksiden. Dette har imidlertid ikke autofokus, noe som betyr at bildekvaliteten neppe er veldig god sammenlignet med telefoner som har autofokus.

Telefonen kommer på lager hos nettbutikkene i begynnelsen av neste uke. Ifølge prisguiden vil prisen være omtrent 3300 til 3500 kroner uten abonnement.

Venter du på andre telefoner? I lanseringsguiden kan du se når din neste mobil kommer i butikkene.

Les også
Her er de nye mars-mobilene
Les også
Sony Ericsson W890i
Les også
Sony Ericsson W880i
annonse