Tek.no

Nyhet

Helgens anbefalinger - uke 36

Ingen koselig kar du inviterer på middag.
Alexander Moderhak Schindler

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - 28 uker senere

Snakker vi blodig zombiefilm? Ja, det gjør vi. Men snakker vi derfor hjerneløs zombiefilm? Nei, nei og atter nei. Dette er menneskespiseri med stor stil.

Seks måneder etter at et skummelt virus har utslettet mer eller mindre alt liv på de britiske øyer, skal det igjen være trygt å trå på engelsk jord. Fra forrige film "28 dager senere" husker vi jo at alle menneskeeterne lå utsultet og stakkarslige på bakken. Menneskene som velger å dra tilbake plasseres i en sikkerhetssone. En familie blir også gjenforent. Uheldigvis bærer en av dem på viruset. Og dermed er moroa igang.

Vår anmelder mener regissør Juan Carlos Fresnadillo har laget noe så sjeldent som en grøsser med troverdighet. Han er imponert over hvordan filmen skildrer mennesker som må ta tøffe valg i en tøff situasjon. Han synes filmen er intet mindre enn genial, og gir den derfor 9 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Snikskytter

Bob Lee Swagger er ikke mannen du kødder med.

Bob Lee Swagger var den beste snikskytter det amerikanske marinekorpset hadde å skilte med. Helt til han ble sveket av sine egne.

Tilsynelatende den tidligere våpenføre Swagger, spilt av Mark Wahlberg, fornøyd med sitt nye liv blant furutrær og geiter. En dag dukker de viktige herrene fra fortiden hans opp, og forteller at noen planlegger å drepe presidenten. Bare en snikskytter av hans kaliber vil klare å forhindre det. Swagger lar jeg overtale i beste patriotiske ånd. Det skal vise seg å få fatale følger, både for ham selv og de som atter en gang prøver å svike ham.

Vår anmelder så filmen da den kom på kino, og syntes den gang at den var svært god. Særlig utmerker filmen seg ifølge henne fordi den er en både hard, drivende og intelligent action med politisk snert. Hun gav den derfor 8 av 10 poeng.

Ukens klassiker - The Matrix

Slapp av, vi anbefaler ikke hele trilogien, faktisk velger vi å totalt ignorere mølet som kom etter denne banebrytende filmen, men om du liker det ikke eller ei; "The Matrix" er en klassiker.

I en verden styrt av maskiner eksisterer menneskene bare som batterier. For at vår skjøre psyke kan tro alt er i orden er hjernene våres koblet opp til et dataprogram. En liten gruppe mennesker uten plugg i nakken er i kamp mot maskinene, og befrir utvalgte. Morpheus er en av disse opprørerne. Han leter etter en sagnomsust figur kalt The One, en som vil klare å styre dataprogrammet The Matrix og bende det til sin vilje.

Wachowski brødre fikk tilnærmet automatisk kultstatus for dette verket. Tempoet, effektene, den mytologiske fortellingen som er spettet med filosi og de knallfete scenene slåssescenene gjør dette til en stor film fra a til å.

annonse

Les også