Tek.no

Nyhet

Moblin-PC lanseres snart

Brendan Johan Lee
21 Sept 2009 10:15

Moblin 2.0 har vært i beta siden mai måned, og det har stadig gått rykter om at det skal lanseres PC-er med ferdiginstallert Moblin i løpet av høsten. Både Acer og Asus har blitt nevnt som kandidater. Nå har Imad Sousou, sjef for åpen kildekode-senteret til Intel, avslørt i et intervju med zdnet at Moblin-PC-er skal lanseres i løpet av de neste par ukene.

Moblin 2.0 er inne i siste fase hvor de siste feilene lukes ut. De ønsker ikke å gå ut av beta før programvaren er tilgjengelig på et fysisk produkt. Sousou lover at straks det første produktet er ute, altså i løpet av en uke eller to, vil Moblin 2.0 lanseres og legges ut til nedlasting. Deretter skal prosjektet gå over i en 6-måneders utgivelsessyklus.

Lanseringen som skjer i løpet av de neste ukene skal være en verdensomspennende lansering, og dermed er mulighetene store for at vi får se produktet også her hjemme på berget. Sousou bekrefter at produktet skal lanseres i Storbritannia.

På forespørsel om hva som gjør Moblin unikt, drar Sousou frem sosiale nettverk. Som vi tidligere har skrevet er Moblin i stor grad sentrert rundt sosiale nettverk og integrerer datastrømmer fra sosiale nettverk direkte på skrivebordet. Samtidig skryter han av modellen som ligger til grunn for Moblin, og hevder at man i stedet for å bygge fundamentet, for deretter å tilpasse det brukeren, snur utviklingsprosessen til det motsatte. De undersøker hva brukerne vil ha, og deretter bygger fundamentet som skal til for å gi brukeren nettopp dette.

Sousou avslører også at Googles Chrome OS på ingen som helst måte anses som en konkurrent. Faktisk skal Intel og Google samarbeide tett, og Sousou benytter anledningen til å skryte av at det er nettopp dette som er så fantastisk med åpen kildekode.

(Kilde: zdnet uk)

Les også
Tablet fra Microsoft
Les også
Asus nett-PC med Moblin i oktober?
Les også
Nokia og Intel inngår mobil-Linux-samarbeid
Les også
Nett-PC-er skuffer kundene
Les også
Novell planlegger "app store" for åpen kildekode
Les også
Acer skal kjøre Moblin
annonse

Les også