Nyhet

Vil droppe flysurfing

Stadig flere av oss bruker internett daglig, både til å holde oss oppdatert på nyheter og lese e-post, og som underholdning og tidsfordriv.

Men det er ett sted de færreste av oss er interessert i å surfe på nett, nemlig på flyet. Nå forteller Boeing, som er verdens største flyprodusent, at selskapet vurderer å kutte ut tjenesten i sine fly.

Sammen med selskapet Connexion, tilbyr Boeing tilgang til trådløst internett i flyene sine. Teknologien bygges inn i flyene etter ønske fra flyselskapene, og har en pris på en halv million dollar per fly.

I dag er det bare et fåtall flyselskaper som har inngått avtale med Boeing og Connexion. Og de selskapene som har en slik avtale, opplever nå at nesten ingen passasjerer ønsker å ta i bruk tjenesten når de er på flytur.

I følge Digi.no må passasjerer som ønsker å benytte Connexions internettilbud på fly ut med mellom 10 og 27 dollar, eller omtrent 60 og 170 kroner.

Siden antallet interesserte passasjerer er så lavt, vurderer Boeing å kjøpe seg ut av avtalen med Connexion. Dermed kan det bli en brå slutt på flere fly med WiFi-teknologi.

Her i Norge har SAS Braathens latt hele sin langdistanseflåte med Airbus A330/A340-fly utstyre med Connexion-utstyr. Foreløpig er det bare reisende til USA, Thailand, Japan og Kina som har tilbud om bredbåndstilknytning på SAS sine fly.

(Kilder: Aftenbladet, Digi, PC World)

Les også
Tillater mobilsnakk på fly
Les også
Bergen kan bli trådløst
Les også
Surf på togstasjonen
annonse