Nyhet

Opprør mot Iphone-priser

Mange reagerer på begrenset datatrafikk.

Selv om de fleste er fornøyde med at Iphone 3G kommer til Norge 11. juli, er det ikke alle som er like begeistret for abonnementene som følger med telefonen. Netcoms Italk leveres i tre forskjellige størrelser, på henholdsvis 399, 699 og 1099 kroner.

Det billigste abonnementet inkluderer 100 SMS, 100 ringeminutter og 100 MB med datanedlastning, det neste gir deg 250 av hver, mens det dyreste abonnementet gir deg 1000. Det er imidlertid prisen for datatrafikk folk reagerer på. Nå har nettstedet Fri Iphone blitt opprettet, for å samle underskrifter fra de som vil protestere mot internettprisen.

100 MB er for lite

Nettstedet reagerer først og fremst på det billigste abonnementet, som har en grense på 100 MB. – Dette er for lite for en telefon som er ment for underholdning, informasjon og jobb mens man er på farten, står det i informasjonsdelen på nettstedet.

Og interessen har ikke latt vente på seg. For en time siden var det 1013 underskrifter registrert. Da vi sjekket for et par minutter siden hadde antallet økt til over 1200 personer.

Underskriftskapmpanjer mot Iphone-operatører er imidlertid ikke nytt dersom man kikker utenfor Norges grenser. I Canada har nettstedet Ruined Iphone samlet over 25000 underskrifter mot operatøren Rogers, som har en maksgrense på 400 gratis MB før du må betale for datatrafikken.

(Kilder: Fri-iphone.org, Ruined Iphone)

annonse