Tek.no

Nyhet

Mobil som fasttelefon

Marius Strøm Linde
2 Des 2004 14:29

Fra tid til annen har Teletopia vært i mediabildet. De har med direktør og gründer Robert Hercz i spissen, jobbet hardt for å få på beina sitt eget mobilnett, og har i et drøyt års tid tilbudt kunder i Stor-Oslo svært lave ringe- og sms-priser.

For kort tid siden inngikk Teletopia samarbeid med Telenor, så Teletopiakunder kan bruke mobiltelefonen også utenfor Oslo-området. Men Teletopia stopper ikke med det og snart lanserer de enda et tilbud som burde få Telenor til å skjelve i buksene.

Én telefon til alt
Da GSM-nettet ble planlagt kom det flere forslag som innebar en bestemt hjemmetakst. Enten ved å ha en egen, laveffekts-basestasjon i huset, eller at man betaler lavere takst når man er koblet opp mot basestasjonen som dekker området der du bor.

Teletopia har gått for sistnevnte løsning. Med Teletopia @Home får man en "hjemmesone", som i praksis er basestasjonen man er koblet opp mot så lenge man er hjemme. En basestasjon dekker et stort område, så de lave prisene vil ikke bare gjelde hjemme, men også hos naboen og i butikken på hjørnet.

Hyggelige priser
I hjemmesonen gjelder vanlig takst til andre fasttelefoner, 14 øre/min om kvelden og 22 øre/min om dagen. Men ved å ringe til mobiltelefoner er det større gevinst å hente: 99 øre/minutt uansett hvilket nett du ringer til er lavere enn hva Telenor kan tilby.

Det er dessuten mye å spare på abonnementsavgift. Teletopia tar 49 kr i måneden, mens Telenor tar 239 kr hver måned for en ISDN-linje. -Med flere og flere som bruker bredbånd til å gå på Interenett, finnes det ingen grunn i verden til å gi disse pengene til Telenor når man i stedet kan ringe med mobiltelefonen, sier en engasjert Hercz.

I følge Hercz vil man spare minst 1320 kr bare på å gå over til Teletopia @Home. Har man ISDN-abonnement fra Telenor, blir besparelsen på over 2200 kr, og jo mer du ringer, jo mer sparer du.

Hvis man vil kan hjemmenummeret porteres til mobilabonnementet. Man kan også kjøpe et adapter fra Teletopia, som gjør at den gamle fasttelefonen kan brukes i mobilnettet. Man kobler telefonen til adapteret, og kan ringe som før. Når noen ringer, vil det kime både i mobiltelefonen og hjemmetelefonen.

Dessverre gjelder tilbudet om @Home kun innenfor Teletopias nettverksdekning, og dermed er det foreløpig bare kunder i Stor-Oslo som kan spare penger med Teletopia.

annonse

Les også