Tek.no

Nyhet

Dells bærbare lader trådløst

Arsæll Benediktsson
29 Sept 2009 14:02

Dell skal snart lansere en ny bærbar PC for bedriftsmarkedet, og den har en rekke nye funksjoner som mange andre bærbare PC-er ikke har.

Den nye PC-en har fått navnet Latitude Z, og skal være den første bærbare maskinen i verden som lades opp trådløst. Maskinen skal ifølge Dell kunne lades opp på omtrent like lang tid som vanlig lading via strømkabel.

Det finnes andre produkter, som eksempelvis Palm Pre, som også lades trådløst, men dette skal være første gangen en PC klarer dette. Dell-maskinen lades trådløst via egen stand som er en del av et nytt såkalt "wireless eco-system" hos Dell. Maskinen må altså plasseres på standen for at den skal kunne lades. Det brukes altså strømkabel til standen, men ikke til PC-en.

Videre kan maskinen styres med "sliding touch controls"-knapper på kanten av maskinen – knappene blir først synlige når de berøres. Her kan man eksempelvis kontrollere lysstyrken på skjermen, lydvolum, og få enklere tilgang til forskjellige applikasjoner.

Latitude Z har også en såkalt "instant on"-mulighet som gjør det mulig å starte opp maskinen nesten øyeblikkelig. Oppstarten vil da forbigå Windows, og bruke et separat hovedkort og ARM-prosessor. Brukeren vil da kunne jobbe med enkle ting som e-post, kalender og surfe med Firefox-basert nettleser.

ARM-prosessoren er separat fra det store hovedkortet i maskinen. Det er en prosessor som gjerne brukes i smartphones. Den bruker mye mindre strøm enn vanlig prosessor i bærbare maskiner. "Instant on"-modus skal gi opptil 2 dagers batterilevetid. Den vanlige modusen kjører Windows, og bruker Intel Core 2 Duo prosessor. Den skal gi batterilevetid på 4 timer.

Latitude Z vil få en prisantydning fra 2 000 USD, men noen lanseringsdato er ikke fastsatt.

(Kilde: Cnet)

Les også
Asus Eee Seashell 1005HA
Les også
Logitech lanserer underlag for bærbare
Les også
HP med gode løfter
Les også
Asus W90vp
annonse

Les også