Tek.no

Nyhet

Satser mer på mediaspillere

20 Des 2008 11:27

Mediaspillere blir stadig mer brukervennlige og funksjonsrike, med smarte bokser som Popcorn Hour A-100 i spissen. Dermed øker også populariteten sakte men sikkert.

Det tar japanske Plextor konsekvensen av, og satser enda sterkere på mediaspillere det kommende året. Fra før av er Plextor mest kjent som produsent av optiske enheter, men skifter nå altså fokus mer mot mediaspillere. Selskapet har nylig lansert tre modeller, MediaX, MPE og MPM.

MediaX er navnet på den største av de tre modellene. Enheten er en frittstående mediaspiller som ved hjelp av USB 2.0 og HDMI kan brukes som bindeledd mellom PC og TV/stereoanlegg for avspilling av musikk, filmer og bilder. Spilleren har også mulighet for å ta opp og pause TV-programmer.

MPE er mellomutgaven ment for mange av de samme oppgavene som storebror MediaX, men med visse begrensninger. Enheten er fysisk mindre, har harddisk med mindre kapasitet og kommer dessverre med scart istedenfor HDMI.

Den siste og minste mediaspilleren går under betegnelsen MPM. Med mer beskjedne mål (132 x 78 x 17,5 mm) og kompositt- og komponentvideo istedenfor scart og HDMI, er enheten først og fremst en ekstern harddisk med enkelte mediaspilleregenskaper. Den kommer likevel med mulighet for oppskalering av 576-materiale til 720p (HD-ready).

Prismessig ligger mediaspillerne fra Plextor mellom €125 inkl. mva. (ca. 1200 NOK) for den minste MPM-modellen med 160 GB harddisk, til €385 inkl. mva. (ca. 3700 NOK) for MediaX-modellen med 1 TB harddisk.

Finn de beste prisene på mediaspillere i vår prisguide.

(Kilder: Plextor, Storage)

Les også
Cowon S9 Curve
Les også
Populær DAC fra Cambridge
Les også
DVD-receiver fra Audio Pro
Les også
Multikunstner med krefter
Les også
Oppo entrer Blu-ray-verdenen
Les også
Multikunstner fra Denon
Les også
Designbombe fra danskene
annonse

Les også