Til hovedinnhold

Fjernstyrt bil tar fotojobben

Det kan bli slutt på at villmarksfotografer må risikere liv og lemmer for å ta det perfekte bildet av dyrenes konge på Afrikas savanner. For nå har en ny og nokså enkel metode blitt tatt i bruk.

OPPFINNSOMME: Brødrene Will og Mattew Burrard-Lucas med sin nye radiostyrte fotograf. FOTO: blog.burrard-lucas.com

Ved hjelp av en firehjulsdrevet radiostyrt bil påmonter et digitalt speilrefleks kan en nå komme seg helt opp i ville og farlige dyr. De to innovative brødrene kaller oppfinnelsen for BeetleCam, og den kan kjøre helt opp til dyrene og ta bilder i froskeperspektiv med et vidvinkelobjektiv.

- Vi liker å komme veldig nære dyrene med et vidvinkelobjektiv. Det er typen bilder vi liker, sier oppfinner Will Burrard-Lucas til wired.com.

De plasserte et Canon 400D på den fjernstyrte bilen, og koblet opp med Hitech 6-kanals radioenhet. To ETTL blitser ble plasser på hver side av objektivet, slik at bilen måtte forsterkes med blant annet større dekk for å holde vekten.

Når de skulle prøve ut bilen på en flokk med løver, ble den nye oppfinnelsen virkelig satt på en prøve. Løvene gikk nemlig til angrep på den radiostyrte bilen, og både bet og slo i stykker utstyret før de tok den med seg inn i bushen.

NÆRHET: Løven virker oppmerksom på den radiostyrte bilen, og må sjekke hva som skjer. Det ender med en sønderknust bil. FOTO: blog.burrard-lucas.com

- Vi var ekstremt heldige som klarte å få ut en inntakt minnebrikke fra det sønderknuste 400D-kameraet, sier Burrard-Lucas.

Neste gang de skal ut og teste bilen kommer de to brødrene til å sette inn et noe billigere kamera.

NÆRBILDE: Det hadde blitt farlig om et menneske hadde ligget her med et kamera. FOTO: blog.burrard-lucas.com

Les også: Makro-/nærfotoguide, del 1
Les også: Makro-/nærfotoguide, del 2
Les også: Makro-/nærfotoguide, del 3

Les også
Makro-/nærfotoguide, del 3
Les også
Makro-/nærfotoguide, del 1
Les også
Jeg vil ha en værballong...
Les også
Makro-/nærfotoguide, del 2
annonse