Tek.no

Nyhet

Får snart rekord-rekkevidde

Elon Musk bekrefter forbedringer på Model S.

Model S får bedre rekkevidde.
Hanne Hattrem
Ole Henrik Johansen
31 Jan 2020 08:10

Selv om Model 3 og den kommende Model Y får mye oppmerksomhet om dagen, er ikke de eldre modellene fra Tesla parkert helt av den grunn.

Under en gjennomgang av selskapets resultater for siste kvartal i 2019, ble Elon Musk konfrontert med hvorvidt dagens Model S og Model X vil ta i bruk batteriløsningen som Model 3 allerede har.

– Vel, kjemien i 18650-cellers batteriet har forbedret seg flere gangen igjennom årene. Jeg tror vi er temmelig fornøyde med kapasiteten i dette, og forbedringene med tanke på effektiviteten i bilen.

Bekrefter 400 miles rekkevidde

En av Tesla sine styrker har alltid vært god rekkevidde på sine biler, hvor Model S har vært den som har gått i front som et godt eksempel. Den mest utholdende varianten av bilen kan i dag skilte med 610 kilometer rekkevidde.

Med forbedringene som nå er godt skal det bare være et tidsspørsmål før vi får se den første Teslaen som kan bryte 400 miles-barrieren – eller rundt 640 kilometer om du vil.

– Vi nærmer oss 400 miles rekkevidde for Model S med stormskritt, så det vil ikke ta lang tid før den har det, forklarte Musk.

Ikke alene om god rekkevidde

Markedet er ventet å få mange nye elbiler å velge mellom i 2020, og det vil ikke bare være Tesla som kan skilte med god rekkevidde.

Ford lanserte sin Mustang Mach-E i slutten av 2019, og denne biler er også ventet å få solide 600 kilometer rekkevidde på den best spesifiserte utgaven av bilen.

Elon Musk bekrefter også at Model X vil få bedre batterier, men nevnte kun bedre rekkevidde på Model S.

annonse

Les også