Tek.no

Nyhet

Får snart rekord-rekkevidde

Elon Musk bekrefter forbedringer på Model S.

Model S får bedre rekkevidde.

Hanne Hattrem
31 Jan 2020 21:05Først publisert 31 Jan 2020 08:10
annonse

Selv om Model 3 og den kommende Model Y får mye oppmerksomhet om dagen, er ikke de eldre modellene fra Tesla parkert helt av den grunn.

Under en gjennomgang av selskapets resultater for siste kvartal i 2019, ble Elon Musk konfrontert med hvorvidt dagens Model S og Model X vil ta i bruk batteriløsningen som Model 3 allerede har.

– Vel, kjemien i 18650-cellers batteriet har forbedret seg flere gangen igjennom årene. Jeg tror vi er temmelig fornøyde med kapasiteten i dette, og forbedringene med tanke på effektiviteten i bilen.

Bekrefter 400 miles rekkevidde

En av Tesla sine styrker har alltid vært god rekkevidde på sine biler, hvor Model S har vært den som har gått i front som et godt eksempel. Den mest utholdende varianten av bilen kan i dag skilte med 610 kilometer rekkevidde.

annonse

Med forbedringene som nå er godt skal det bare være et tidsspørsmål før vi får se den første Teslaen som kan bryte 400 miles-barrieren – eller rundt 640 kilometer om du vil.

– Vi nærmer oss 400 miles rekkevidde for Model S med stormskritt, så det vil ikke ta lang tid før den har det, forklarte Musk.

Ikke alene om god rekkevidde

Markedet er ventet å få mange nye elbiler å velge mellom i 2020, og det vil ikke bare være Tesla som kan skilte med god rekkevidde.

Ford lanserte sin Mustang Mach-E i slutten av 2019, og denne biler er også ventet å få solide 600 kilometer rekkevidde på den best spesifiserte utgaven av bilen.

Elon Musk bekrefter også at Model X vil få bedre batterier, men nevnte kun bedre rekkevidde på Model S.

annonse

Les også