Tek.no

Nyhet

Snapchat tester nytt design

Løfter frem kartet og eget innhold.

Det nye designet får menylinje i bunnen.
Niklas Plikk, Tek.no
13 Feb 2020 08:45

Det er flere år siden vi så en stor designendring i Snapchat-appen, men nå kan flere nyheter være på vei.

Ifølge nettstedet The Verge kan appen snart få en menylinje på bunnen av skjermen, og flere dedikerte «faner» for de ulike tjenestene appen byr på. En vanlig menylinje høres kanskje ikke særlig revolusjonerende ut, men for Snapchat, hvor det meste av navigasjon alltid har blitt gjort med sveip både sideveis og opp og ned, er dette nesten radikalt.

Fra tre til fem sider

The Verge/Snapchat

I dag når du åpner opp Snapchat får du opp kameradelen av appen. Sveiper du til høyre får du opp «Discover»-delen, hvor du kan se venners historier og videoinnhold fra forskjelligere leverandører. Sveiper du til venstre fra kameraet får du opp vennelisten din, hvor du kan prate med venner.

Disse tre sidene skal utvides til fem, hvis det nye designet The Verge har fått sett faktisk blir noe av.

Slik blir de nye menypunktene:

  • Kart – eller Snap Map om du vil – vil være lengst til venstre. Dette har du tidligere måttet sveipe ned fra kameraet for å få tilgang til.
  • Chat – akkurat som i dag
  • Kamera – akkurat som i dag
  • Community – (tidligere kalt Discover), viser venners videoer og andre personer du følger
  • Discover – Her skal Snapchats originale serier ligge

Det vil altså ikke være noe særlig nytt innhold i appen, men det blir presentert på en enklere måte i form av en menylinje på bunnen du alltid kan se. Du vet, som omtrent alle andre apper på mobilen din har.

Nyheter inn i Snapchat

Tipseren som The Verge har snakket med fortalte også at Snapchat forsøker å finne en måte å få nyhetsstoff inn i appen. Dette gjøres ved å plukke ut overskrifter fra visse forhåndsgodkjente publikasjoner, som vises i appen sammen med et bilde.

Hver tittel kan klippes på, hvor du kan lese en kort nyhet med bilder. Publikasjonene som er med i testfasen inkluderer NowThis, Wall Street Journal og Washington Post.

Testes ut nå

Akkurat som med andre apper og tjenester er det nye designet som nå testes ut bare tilgjengelig for et fåtall brukere. Snapchat bekrefter overfor The Verge at de tester de nevnte funksjonene, men at det bare gjelder et fåtall brukere i USA.

Blir det en suksess blant de få brukerne, kan det hende testen utvides til flere, før det til slutt ruller ut til alle brukere verden over.

Snapchat er nok ganske forsiktige denne gangen, ettersom deres forrige store designendring for i 2018 ble en kjempefiasko. Endringen skapte brukerstorm og de mistet mange faste brukere. De har imidlertid vokst det siste året, og i dag brukes appen hver eneste dag av 218 millioner brukere verden over.

annonse

Les også