Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Motorola viser hvor mye nye Razr tåler i ny brettevideo

Kritiserer brettetest som ble gjennomført av Cnet.

Brettemobiler er fortsatt svært uvanlig, og det store spørsmålet mange lurer på er hvor mye de nye mobilene faktisk tåler. Man betaler jo flere tusen kroner ekstra for at skjermen skal være brettbar, og da vil man at den skal holde så lenge som mulig.

Slik holdbarhet er imidlertid svært vanskelig å teste, ettersom det krever tituser, eller hundretusener, av brett.

Nettstedet Cnet forsøkte å gjennomføre en brettetest av Motorola Razr i forrige uke, men den gikk ikke helt som den skulle. Brettemaskinen de hadde lånt var egentlig ment for Samsung Galaxy Fold, men tilpasset for den nye Razr-mobilen. Etter «bare» 27.000 brett, begynte hengeselet i mobilen å fuske, og den ble stiv og vanskelig å brette. Om dette var maskinens, testmetodikken eller mobilens feil er ikke sikker, men Cnet innrømmer at resultatene ikke er særlig verdifulle.

Men også Motorola så seg nødt til å slå tilbake mot testen, og publiserte en video av hvordan de tester mobilens bretteevne:

Kritisk til test

Motorolas video viser bare en håndfull brett, men ifølge selskapet skal den kunne holde på slik i årevis.

Sammen med videoen sendte Motorola også ut en forklaring til en rekke nettsteder hvorfor Cnets test ikke holdt vann:

– Squaretrades FoldBot er helt enkelt ikke designet for å teste vår enhet. Derfor vil enhver test kjørt på maskinen påføre utilsiktet mye press på hengeselet og ikke la mobilen åpne og lukke seg som tiltenkt, skriver Motorola, som sier forbrukere vil ha en langt bedre opplevelse enn det Cnet viser til i testen sin.

Motorola Razr (2019)
Motorola Razr (2019)

Forskjellig testmetodikk

Det er i hvert fall tydelig at brettemaskinen de benytter seg av ser ut til å være langt mer skånsom med mobilen enn den Cnet brukte i sin test. De fikk låne en maskin kalt «FoldBot» av et amerikansk reparasjonsfirma, som så ut til å være relativt brutal med mobilen. Den brettet hardt og fort, og etter 27.000 brett virket det som en del av hengselet hadde forskjøvet seg, og gjorde det vanskelig å fortsette testen. Skjermen var imidlertid fortsatt inntakt.

Motorolas maskin ser ut til å ha en liten tråd som løfter mobilen opp fra lukket posisjon til åpen, og bretter langt sjeldnere enn «FoldBot».

Faktiske brett gjort av et menneske vil nok havne et sted midt imellom de to maskinene. Ingen vil nok brette så hardt og så ofte som FoldBot, men heller ikke kunne være så forsiktige som Motorolas egen maskin.

Vi har prøvd den!

Les også
Klappmobilen er tilbake - vi har prøvd
annonse