Til hovedinnhold

Google skroter sitt VR-prosjekt

Daydream ble en dagdrøm.

Eirik Helland Urke, Tek.no

Google legger ned satsningen på sin mobile VR-brille. Løsningen har gått under navnet Daydream, og nå virker det til produkter i fremtiden forblir akkurat det navnet tilsier, en dagdrøm. Det melder blant annet Übergizmo.

Helt siden 3D falt pladask på nesa for noen år tilbake, har VR vært på alles lepper som det neste store innen spill og video. Og ideen ved å bruke dette på farten ved hjelp av en mobil, har vært en av de to klare veier produsentene har ønsket å gå med VR.

Første smakebit tilbake i 2016

Vårt første møte med Googles Daydream-produkt var helt tilbake i 2016, og den gang ble vi svært imponerte av hva den amerikanske giganten hadde å vise frem.

Noe av det som fenget oss med dette produktet var at det kunne brukes av en rekke Android-mobiler – på tvers av produsentene. Noe som var et klart skille fra Samsungs tilsvarende satsing, Gear VR, som kun fungerte med selskapets egne mobiler.

Mobilen spiller en sentral rolle i Daydream-produktet. Bilde: Eirik Helland Urke, Tek.no

Prinsippet var likevel mye det samme, der du hadde en VR-brille hvor telefonen skulle spille hovedrollen som både skjerm og avspiller av innholdet du ønsket å se på. Enten om det var video eller spill.

Den gang var heller ikke prisen avskrekkende, med sine 79 dollar.

Ikke nevnt under nylig lansering

Under tirsdagens Google-presentasjon ble ikke VR-satsningen nevnt med ett ord.

Mens Google trakk frem både nye telefoner i Pixel-familien, trådløse ørepropper og nettverksutstyr, var det ikke noe snakk om VR-løsningen, og senere ble det kjent at de nye mobilene heller ikke hadde støtte for DayDream.

Nå har Google blitt konfrontert med hvorfor Daydream ikke ble nevnt av nettstedet VentureBeat. Og svaret de gir antyder helt tydelig at produktet nok vil bli faset ut i tiden som kommer.

– Vi så mye potensiale i VR-smarttelefonen - å kunne bruke smarttelefonen du har med deg overalt for å gi deg en oppslukende opplevelse. Men over tid la vi merke til noen klare begrensninger som begrenser VR-smarttelefonen fra å være en levedyktig langsiktig løsning. Det mest bemerkelsesverdig er at å be folk om å sette telefonen sin i et hodesett og miste tilgangen til appene de bruker i løpet av dagen, forårsaker enorm friksjon.

HTC satser hardt på VR:
Sjekk vår sniktitt av nye Vive Cosmos »

(Kilde: Übergizmo)

annonse