Til hovedinnhold

Hyundai om Kona i brann: - Ikke berørt av noen batteribyttekampanjer

Erik Odiin

En elbil av typen Hyundai Kona står onsdag formiddag i brann i Båhusveien på Sinsen i Oslo.

Kona er en bil som har vært omfattet av en batteribyttekampanje etter at det ble påvist en potensiell kortslutning som kan oppstå i enkeltceller i batteripakken, som i verste fall skal kunne føre til brann.

Ikke en bil som skal bytte batteri

I Facebook-grupper ble dette satt i sammenheng med brannen, men produkt- og PR-sjef Øyvind Knudsen i Hyundai Norge sier til Tek.no at det per nå ikke er mulig å si noe om verken årsak til brannen eller status på bilen.

– Men våre teknikere er allerede på saken og har dialog med brannvesenet og politiet. Som normalt ved brannhendelser vil bilen fraktes til tekniske undersøkelser så snart dette er mulig.

– Det vi ellers vet om bilen er at det dreier seg om en såkalt gråimportert bil, altså en bil som ikke er importert av Hyundai Motor Norway. I tillegg vet vi at den ikke er berørt av noen batteribyttekampanjer, sier Knudsen.

Defekt komponent

Årsaken til behovet for batteribytte på Kona skal være en defekt komponent i batterier som ble levert av LG Chem. Tilbakekallingen gjaldt biler som ble produsert mellom 29. september 2017 og 20. mars 2020, har Hyundai tidligere opplyst.

Da tilbakekallingen ble kjent i oktober 2020 var det 13 branner i Sør-Korea som ble satt i sammenheng med batteriproblemene.

– Vi skal ta bilen i et vannbad. Nå venter vi på en stor nok container, slik at vi kjøre den vekk, sier Nordstrand til VG klokken 13.38.

Han oppfordret samtidig beboere i området til å holde vinduer lukket og holde seg unna røyken.

annonse