Nyhet

Funcom kjøper i Sverige og utvider til Romania

Sikrer seg ressurser til kommende storspill.

Funcom og The Outsiders har samarbeidet om det kommende rytme-FPS-spillet Metal: Hellsinger. Nå blir de enda mer sammensveisa.

Den norske videospillprodusenten Funcom har kjøpt seg opp og blitt majoriteteier hos den svenske spillutvikleren The Outsiders. Funcom og The Outsiders har allerede i en periode jobbet sammen med å utvikle det kommende rytmebaserte FPS-spillet Metal: Hellsinger.

Med oppkjøpet sikrer Funcom flere ressurser til å ferdigstille spillet, samt hjelp til å blant annet utvikle et nytt spill basert på Frank Herberts Dune-univers, skriver selskapet i en pressemelding. Dune-spillet er en skikkelig storsatsing og skal være Funcoms mest ambisiøse spill til dags dato. Spillet skal være under utvikling, men er trolig noen år unna å bli ferdig.

David Goldfarb i The Outsiders.

Den nye gjengen som skal hjelpe til, altså The Outsiders, er en gjeng på tretti personer fra blant annet selskap som DICE, Avalanche, King, Rovio, Fatshark og Guerilla Games. De holder til i Stockholm, og nå er planen å utvide med femten nye jobber.

Selskapet beholder for øvrig den samme ledelsen, der vi blant annet finner megrunnlegger og kreativ leder David Goldfarb, som tidligere har vært godt involvert i utviklingen av spill som Payday 2 og Battlefield Bad Company 2.

– Vi føler oss heldige som får bli en del av Funcom og videreutvikle et allerede sterkt forhold, samtidig som vi kan fortsette å ta The Outsiders i nye og spennende retninger, sier Goldfarb.

Nytt kontor i Romania

Å ha en svensk underavdeling burde ikke være noe problem for Funcom. Etter sigende har de folk fra mer enn tretti nasjonaliteter blant sine omtrent 200 ansatte, og nå skal de i tillegg åpne en ny avdeling i Romanias hovedstad Bucuresti.

Dette skal bli Funcoms nye hovedkvarter for kvalitetssikring. Fra tidligere har Funcom avdelinger i Oslo, Lisboa i Portugal og Raleigh i USA.

Les også
Microsoft annonserer en haug av nye spill til Xbox Game Pass
annonse