Bytter ut kjent og kjær logo

Google oppdaterer Gmail.

Google har lenge snakket om å oppdatere designet på tjenestene sine, og har rullet ut oppdateringer sakte de siste årene til ulike tjenester. Nå melder The Verge om at turen endelig har kommet til Gmail, som får en helt ny logo og også vil få oppdatert design sammen med flere andre apper.

Til sammen vil alle appene nå bli kjent under merkevaren «Google Workspace», og skal altså omfatte alt Google anser som «jobbrelaterte» apper.

Dette inkluderer andre apper som eksempelvis Google Drive, samt en bråte andre apper i samme gate. Og alle sammen vil følge i den samme designløypa som vi har sett fra selskapet de siste årene, med fokus på flate farger. Mer spesifikt: flat rød, flat blå, flat gul og flat grønn. Akkurat de samme fargene som Googles egen logo har hatt en stund, altså.

Ny logo.

«M»-en var det viktigste i logoen

Googles Gmail-app vil nå få logoen du kan se i bildet i saken, og består enkelt og greit av en stilisert «M» i de ovennevnte fargene. Nettsiden Fast Company mener å vite at Google gjorde brukerundersøkelser der de fant ut at det ikke var (den nokså fiffige) konvolutten i den gamle Gmail-logoen folk var mest opptatt av, men heller den røde M-en.

Og var det én ting brukerne ikke likte, var det tanken på å fjerne M-en eller rødfargen helt.

Dermed kunne designerne sette seg ned og fokusere helt og holdent på M-en, og lage logoen med selskapets velkjente palett. M-en har mer eller mindre samme fasong, men har blitt betydelig tjukkere og rundere i kantene – og har ikke lenger noen skyggeeffekter overhodet.

Andre apper i Workspace som har fått samme designoverhaling i oppdateringen inkluderer Calendar, Docs, Meet og Sheets.

Selve appene vil også bli renovert, noe du kan se en sniktitt av i videoen under:

Les også
Google Nest Audio: Googles nye smarthøyttaler spiller pent og koster halvparten av en Sonos
annonse