Nyhet

Epic-butikken feirer jul med 15 gratis spill

Foreløpig er Pillars of Eternity og Tyranny gratis i Epic-butikken. Men øyeblikkelig starter den store gratisfesten, med femten spill på femten dager.

Epic har gjort både seg selv og spillbutikken sin ekstra kjent ved å dele ut gratis spill hver uke - og de har også kranglet litt om eksklusive titler med Steam, og om spillintekter med Apple. Men denne jula slår butikken på stortromma, med hele femten nye spilltitler som deles ut gratis i løpet av like mange dager.

Gratisfesten starter 17. desember, og fortsetter ut året, med avsløring av en ny tittel hver dag. Det er ikke første gangen Epic kjører denne typen stunt, og kjenner vi dem rett får vi en liten indikasjon på hva som blir gratis for den neste dagen dagen før.

24 timer på å «bestille»

Hvert spill må «bestilles» innen 24 timer etter at det er lagt ut, men kan lastes ned og spilles når som helst etter at man har gått gjennom kjøpsprosessen, som altså gir en kassalapp med kroner 0,- på.

Før julespill-utdelingen starter er for øvrig både Pillars of Eternity Definitive Edition og Tyranny Gold Edition gratis denne uken, så det kan være verdt å svippe innom Epic en tur allerede nå.

Akkurat hvilke spill det blir som legges ut er ikke kjent. Det vanlige er at Epic deler ut eldre storspill eller nyere indiespill gratis. En sjelden gang i blant deler de ut stortitler som fortsatt er svært populære, så som da de delte ut Grand Theft Auto V tidligere i år. Assassins Creed, Hitman og Batman-spillene - sistnevnte i både vanlig utførelse og legoversjon - har alle stått på gratismenyen hos Epic så langt.

Du må kanskje punge ut for ekstrainnholdet

Det er altså naturlig å vente seg en miks av både kjent og ukjent fra indieverdenen, og kanskje en og annen lett aldrende klassiker av litt større format. De største spillene slippes gjerne gratis i forbindelse med at utvidelser slippes og kan kjøpes i butikken, så selv om favoritten din dukker opp kan det hende det ender med en liten handel.

Uansett skal spillbutikken ha salg på det øvrige innholdet underveis. Kjenner vi Epic og erkekonkurrenten Steam rett blir det mye å glede seg til også i salgene. Her kan nemlig ganske nye stortitler tidvis dukke opp med 50–80 prosent avslag. Og det kan jo være vel så interessant som gratisspillet som sto på ønskelista fra to år tilbake.

annonse