Tek.no

Nyhet

Sony er stille om gratis oppgradering av PS4-spill

Konkurrenten vil gi Xbox-eiere den beste versjonen konsollen støtter.

Playstation 5 med og uten diskdrev.
Sony
Anders Brattensborg Smedsrud

Nå som en ny konsollgenerasjon er like rundt hjørnet stiller nok mange seg spørsmålet om de skal fortsette å kjøpe spill til sin gamle traver, eller vente til egne versjoner kanskje slippes for den nye generasjonen med bedre bildeflyt og penere grafikk.

Sony har denne uken mer eller mindre bekreftet at du må gå rundt og lure slik også i tiden frem mot Playstation 5-lanseringen i fjerde kvartal.

– Opp til utgiveren å bestemme

I et intervju med japanske GameSpark, via Video Games Chronicle, forteller en talsperson for selskapet at de vil la det være opp til hver enkelt utgiver å bestemme om titler som er kjøpt til dagens Playstation 4 automatisk skal oppgraderes med bedre grafikk dersom de får en egen utgave for Playstation 5.

For fremtidige Playstation 5-eieres vedkommende har EA Games allerede bekreftet at spillere som kjøper den fysiske utgaven av Madden NFL 21 til Playstation 4 ikke vil få den forbedrede versjonen av samme spill lansert for Playstation 5 dersom de kjøper konsollen uten diskdrev. Om spillet er kjøpt digitalt skal de imidlertid få oppgraderingen til PS5-versjonen automatisk.

Sonys talsperson presiserer at de planlegger å være så fleksible som mulig når det kommer til å støtte utgivere som velger å tilby spillere å oppgradere titlene sine, og så langt er Sony på linje med konkurrenten Microsoft – som slipper sin nye Xbox Series X i år – når det kommer til oppgraderingen av spill fra tredjeparter.

Les også
Her er PlayStation 5

Skiller seg fra Microsoft

Forskjellen åpenbarer seg likevel når man ser på hvilket fokus kryssgenerasjonspilling av titler fra egne studioer får fra selskapene.

Sony har nemlig ikke nevnt med et ord om de vil tilby automatisk oppgradering av egne spill som slippes for både PS4 og PS5. Microsoft har på sin side gjort et poeng ut av sin «Smart Delivery»-satsing, der de automatisk oppgraderer spillet ditt til den beste tilgjengelige versjonen Xboxen din støtter, uansett hvilken konsollgenerasjon du opprinnelig kjøpte det til.

Alle Microsofts egne titler, både digitale og fysiske, vil støtte Smart Delivery. I likhet med Sony oppfordrer selskapet tredjepartsstudioer som gir ut samme spill til flere konsollgenerasjoner å oppgradere kundenes spill til den beste versjonen de kan spille av automatisk.

Det skal sies at det er lettere for Microsoft å oppfordre til bruken av en slik automatisk oppgraderingsfunksjon enn det kan være attraktivt for tredjepartsstudioer å benytte seg av den. I et lanseringsår, med få eksklusive titler som kan drive salg av den nye konsollen, er Microsoft tjent med andre måter å få folk til å investere i den på. Spillutgivere på sin side tjener selvsagt mindre penger om brukerne slipper å kjøpe flere versjoner av samme spill, som i dag.

Les også
Dette vet vi: Playstation 5 vs. Xbox Series X
Les også
Microsoft: Xbox Series X blir den mest kompatible konsollen noensinne
annonse

Les også