Tek.no

Nyhet

Ny oppdatering gir 5G denne uken

Telia-brukere får raskere nett.

Har du denne Samsung-telefonen og er Telia-kunde, kan du denne uken få raskere nett.
Finn Jarle Kvalheim
16 Juni 2020 08:16

Samsung slipper nå en oppdatering som åpner for 5G-støtte til alle Telia-kunder som har en av de nyeste S20-modellene. Dette skjer en drøy måned etter at Telia åpnet opp for bruk av 5G den 12. mai.

Oppgraderingen som gjelder for Samsung Galaxy S20, S20+ og S20 Ultra, skal ifølge produsenten rulles ut fortløpende denne uken.

Utenom Samsungs sin S20-serie kan du også få 5G via blant annet telefoner som Huawei Mate 20X, OnePlus 8 og Oneplus 8 Pro

Les også
– Tidenes raskeste nettopplevelse

5G-dekningen utvides forløpende

Per i dag er det kunder i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo som kan bruke det nye nettet hos Telia. Men selskapet har tidligere uttalt at nettet vil utvides fortløpende i løpet av året med blant annet resten av Oslo, samt Trondheim og Bergen.

Også Telenor har skrudd på sitt 5G-nett, og her skal tilsvarende oppdatering for Samsung-telefonene allerede være utført, ifølge produsenten.

Som Telenor-kunde har du noen flere plasser med 5G; Kongsberg, Elverum, Bodø, Askvoll, Fornebu, Kvitfjell, Longyearbyen, Spikersuppa (Oslo) og Trondheim.

Les også
Forbrukertilsynet mener Telenor bedriver villedende markedsføring av «ubegrenset» data

5G er bedre enn 4G på flere områder

Med det nye 5G-nettet kan du blant annet få langt hastighet. Telias administrerende direktør, Stein-Erik Vellan, fortalte ved åpningen i mai at de hadde opplevd hastigheter nær 1,4 til 1,6 Gbit/s.

Foruten at nettet gir bedre nedlastingshastigheter, er også langt lavere forsinkelse i nettet, «pingen», noe som skiller 5G fra 4G. Det kommer blant annet de som spiller krevende onlinespill til gode.

I tillegg er 5G ventet å bli en vesentlig brikke i utviklingen av selvkjørende biler med tiden. Nettopp fordi raskere svartid gjør det mulig for biler å kommunisere så raskt som det trengs for å ivareta sikkerheten.

Les også
Telia svarer Telenor: Setter ned prisen og øker datamengden i Telia X
annonse

Les også