Tek.no

Nyhet

Oppdaterer «Worms Armageddon» - 21 år etter lanseringen

Worms Armageddon er oppdatert med en lang rekke nye funksjoner og feilfikser - 21 år etter lansering.
Skjermdump
Stein Jarle Olsen
20 Juli 2020 08:14

Holy Hand Grenade! Fredag ble det sluppet en splitter ny oppdatering til spillklassikeren Worms Armageddon, som ble lansert så langt tilbake som i 1999. Det turbaserte spillet, som handler om å ta livet av så mange av motstandernes meitemarker som mulig ved hjelp av et smått absurd våpenarsenal, ble svært populært, og har i skrivende stund 93 prosent positive anmeldelser på spillplattformen Steam.

En rekke nye muligheter

3.8-oppdateringen inneholder totalt 61 nye funksjoner, 45 endringer og 370 feilfikser, og skal være «community-made», selv om utvikler Team 17 også er med på laget. Oppdateringen øker blant annet kartstørrelsen og antallet meitemarker som kan være med i en kamp til 48 og legger til 70 nye valg man kan aktivere i kampene - for eksempel at markene kan skyte flere enn ett våpen per tur eller ulike måter å endre vind eller tyngdekraft på. Dette betyr i praksis at man gjør en del tidligere modifikasjoner, blant annet den populære «RubberWorm», til offisielle deler av spillet.

Worms Armageddon på Windows 95.
Team 17

Bildefrekvensen på animasjoner låses opp, og i stedet for å kjøre i gammeldagse 50 bilder i sekundet vil spillet nå kunne sees i bildefrekvensen maskinvaren din støtter. Det gjøres ved at spillet «gjetter» seg frem til hva som skal til for å fylle de manglende bildene, og skal bety at bevegelsene på skjermen fremstår mye glattere og mykere enn tidligere.

Med 3.8 er det blitt mulig å kjøre spillet i et vindu, og utviklerne sier at stor innsats har blitt lagt ned i å gjøre spillet kompatibelt med så mange plattformer som mulig. Det skal kjøre bedre på Windows 10, og vil ikke minst fungere på Linux med både Wine og Proton. Utviklerne sier de attpåtil har fått det til slik at spillet igjen kan kjøre på Windows 95, og de har lagt til en ny OpenGL-renderer som kan gi bedre ytelse.

Se en trailer for oppdateringen her:

Ny Worms senere i år

I onlinekamper er det nå blitt mulig å legge til datastyrte motstandere, og spillet er blitt tilgjengelig på en rekke nye språk. På Steam er oppdateringen allerede ute og lastes ned automatisk om du har automatiske oppdateringer aktivert, mens den foreløpig ikke er tilgjengelig på GOG. Om du skulle ha den gamle CD-ROM-varianten av spillet kan du laste ned en egen oppdateringsfil til 3.8.

Den første utgaven av Worms feirer for øvrig 25-årsjubileum i år, og nylig kom nyheten om at det kommer en ny Worms-versjon til Playstation 4 og Playstation 5 senere i år. Den vil hete Worms Rumble, og dropper de turbaserte kampene til fordel for «battle royale» inspirert av Fortnite og de andre - noe fanbasen ser ut til å ha reagert svært negativt på.

Med eksploderende (og i noen tilfeller flygende) sauer, bananbomber og gale (og også eksploderende) kuer kunne det bli et interessant skue, i alle fall gitt at våpenarsenalet fra tidligere består, noe det kanskje ser ut som om det ikke gjør. Ute senere i år, altså - og Team 17 har lovet kryssplattformspilling, så det vil sannsynligvis dukke opp andre steder enn på Playstation og.

annonse

Les også