Til hovedinnhold

Aldri tom skjerm

Det er ingen hemmelighet at dagens mobiltelefoner trekker mer strøm enn mobiltelefonene for noen år tilbake. Derfor bruker stadig flere av dagens telefoner strømsparing, som sørger for at mobilbatteriet holder ut litt lenger.

Citizen ser imidlertid ut til å ha kommet opp med en litt annen løsning. Selskapets har utviklet en helt ny skjerm, med en teknologi kalt "memory liquid crystal", eller MLC. MLC er en videreutvikling av dagens LCD, men der skjermen fortsetter å vise et bilde selv om den skrus av.

I følge Citizen selv, er det skjermens organiske membraner, samt vinkelen på disse, som gjør at krystallene i bildet fryser i én bestemt stilling uten strømtilførsel. Når skjermen er i bruk, vil den imidlertid bruke vanlig mengde strøm.

I følge Engadget skal den nye skjermteknologien brukes i blant annet digitale klokker og mobiltelefoner. Teknologier som dette kan bli til stor glede for mobilbrukere som er lei av kort batterilevetid. I følge nettmagasinet PC Watch skal skjermer med MLC-teknologi kun bruke 1/50 av energien en vanlig LCD-skjerm bruker.

(Kilde: Engadget, PC Watch)

annonse