Tek.no

Nyhet

Nye PC-er varer 20 minutter

Tor Fosheim
18 Aug 2004 08:37


Virusene tar deg snart før du får patchet Windows

Så snart en PC er koblet opp på nettet, kan man dermed risikere å bli infisert før man klarer å laste ned den siste patchen fra Microsoft - som kan ta godt over tyve minutter i enkelte tilfeller. Tiden det tar fra en ny PC blir koblet til nettet til den blir infisert, er dobbelt så kort som i 2003 - som var 40 minutter.

Minuttallet i rapporten er et månedlig gjennomsnitt for juli, som ble utviklet ved å se på hvor lang tid det tar fra en ledig IP-adresse blir opptatt til den begynner å vise tegn til å spre ormer og virus. "Survival Time" oppdateres fortløpende på incidents.org og er i skrivende stund kommet helt ned i 17 minutter.

Ifølge Internet Storm Center er dette såpass alarmerende at de har laget sin egen guide med navnet Surviving the first day [PDF] - som blant annet sier at maskinen ikke må kobles til telefonlinjer, og at de fleste Microsoft-protokollene må skrus av inntil man har fått patchet den.

Overlevelsestiden varierer derimot mye fra PC til PC, avhengig av hvilke nettverk den er på. Maskiner som er bak en brannmur som blokkerer kjente misbrukte porter, overlever typisk mye lengre enn "nakne" maskiner som er koblet direkte til nettet.

(Kilder: SANS, incidents.org, ZDNN)

Les også
Snart Windows for AMD64/EM64T
Les også
9 år i fengsel for spamming
Les også
Sikker lagring av passord
Les også
Virus for 64-bits plattform
Les også
Exit Palladium, NGSCB?
Les også
Mindre aktivitet på Sasser
Les også
Moderat spredning av Bagle.Z
Les også
Forventer omfattende DDoS-angrep
Les også
AMD64 tar fordel av Windows XP SP2
Les også
Påførte skader for 280 millioner
Les også
"Virusbeskyttelse" i Athlon 64 og Prescott
Les også
Frykter enda dårligere tider for datasikkerhet
annonse

Les også