Til hovedinnhold

Sony Ericsson bekrefter P950

Sony Ericsson P950

Den siste tiden har det florert av rykter om to nye modeller fra Sony Ericsson med kodenavn Sakura og Hermione. I dag gikk selkapet overraskende nok ut og bekreftet at de to modellene eksisterer overfor nettstedet Engadget.com.

Sakura, som er oppfølger til kameratelefonen S700i, vil være først ute av de to og vil trolig dukke opp rundt juletider. Hermione, som er oppfølgeren til den populære smarttelefonen P910, vil komme på markedet til neste år, trolig allerede i første kvartal.

Sony Ericsson P950 (Hermione)
Hermione ser altså ut til å være neste skritt fremvoer for Sony Ericssons P-serie. Mens selskapet har valgt å bekrefte selve modellen, har det ikke kommet noen offisielle kommentarer om spesifikasjonene som ligger ute på nettet. Det er allikevel ingen tvil om at den nye P-modellen vil være mindre og lettere.

De samme kildene som står bak bilder og spesifikasjoner mener at modellen vil ha mål på 10,5 x 5,5 cm, og kun være 2 cm tykk. Det er i så fall en klar forbedring fra forgjengeren P910. Vekten sier ryktene ingenting om, men det er sannsynlig at den nye modellen også vil være lettere enn sin forgjenger.

Det mest interessante på designfronten, ut i fra det man kan se på bildene, er at skjermen er flyttet lenger opp på telefonen, og at QWERTY-tastaturet har havnet under skjermen. Dette vil trolig gjøre det lettere å skrive lengre stykker med tekst enn med dagens løsning, der tastene ligger inne i flippen.

Beveger man seg inn på de forskjellige spesifikasjonene, så hevder ryktene at det vil være store forskjeller ute og gå. P950 vil for det første ha 3G, og dermed kunne tilby brukeren langt høyere nedlastingshastigheter enn det forgjengeren kunne. Man vil også ha mulighet til å føre videosamtaler.

Ryktene sier videre at P950 kommer til å være trippelbånds, og at modellen ikke vil være utstyrt med EDGE, men kun ha GPRS av klasse 10. Derimot kan det se ut til at modellen får Wi-Fi, og dermed kan surfe over trådløse nettverk i bedrifter og hjem. Om det stemmer, kan P950 bli en sterk konkurrent til Nokias 9500 og Qteks kommende telefoner.

P950 kommer trolig til å være blant de første Symbian-enhetene på markedet med versjon 9.1 av det populære operativsystemet Symbian OS. Endringene fra tidligere versjoner er ikke store, men skal være merkbare. Du kan lese mer om endringene på Symbians hjemmesider.

Videre vil P950 være den første P-enheten til å bruke grensesnittet UIQ 3.0, som ble lansert tidligere i år.

Kameraet som ligger plassert på fremsiden av P950 er ment for bruk til videosamtaler og skal ha en oppløsning på 640 x 480 punkter. Kameraet på baksiden skal være av samme sort som det vi har sett på både K750i og W800i, med en 2 megapikslers oppløsning og autofokus.

Ellers vil selvfølgelig mye være uendret siden siste modell i P-serien, som ennå den dag i dag selger godt. P950 vil ifølge ryktene få tilnærmet samme skjermoppløsning som sine forgjengere. Oppløsningen skal ifølge flere kilder være på 240 x 320 punkter. Skjermen vil selvsagt være trykkfølsom, og vil ha en fargedybde på 262 000 farger.

Sony Ericsson Sakura

Sony Ericsson S750 (Sakura)
Modellen med kodenavn Sakura dukket for første gang opp på nettet i sommer i form av rykter. Ryktene ble avfeid kontant fra Sony Ericssons side, men det er nå altså blitt bekreftet at modellen finnes og vil komme i løpet av året.


Ophira, en modll som visstnok skal ligne svært på Sakura

Sakura er en oppfølger til Sony Ericsson S700i, og vil i likhet med sin forgjenger ha kamera og multimedia som hovedfokus. Mens S700i opprinnelig var en europeisk versjon av den japanske suksessmodellen SO505i, er Sakura en modell som fra første stund har vært tiltenkt verdensmarkedet.

Skal man tro ryktene ser det ut til at kameraet i Sakura vil kunne ta bilder med en oppløsning på hele 3,2 megapiksler. Det vil i såfall være et stort skritt videre mot en komplett hybridløsning mellom mobiltelefon og kamera. Enkelte hevder også at modellen vil ha 2x optisk zoom, men dette er mer usikkert.

Sakura vil få et internminne på 120 MB, som skal kunne bygges ut med minnekort av typen Memory Stick Duo Pro, i følge kildene. De siste dagene er det også blitt sagt at en lenge ventet en 4 GB-utgave av dette minnekortet vil bli sluppet sammen med Sakura i nær fremtid, noe som betyr at Sakura vil kunne få en like stor lagringskapasitet som Apples Ipod Mini.

Vi har skrevet mer dyptgående om Sakura i nyheten vår Oppfølger til S700, hvor du også finner flere bilder av modellen.

Hvorvidt de ryktede spesifikasjonene til modellene stemmer, vil vi først få bekreftet den dagen Sony Ericsson kommer med en offisiell lansering. Men når Sony Ericsson bekrefter eksistensen av både Sakura og Hermion, så tyder det på at en lansering ikke er så alt for langt unna.

Kilder: Engadget, Mobile-Review, MobileMag, ITavisen

Les også
Gir Razr konkurranse
Les også
Høstens hete Nokia-rykter
Les også
Oppfølger til S700?
annonse