Nyhet

Sony Ericsson bekrefter P950

Sony Ericsson P950

Den siste tiden har det florert av rykter om to nye modeller fra Sony Ericsson med kodenavn Sakura og Hermione. I dag gikk selkapet overraskende nok ut og bekreftet at de to modellene eksisterer overfor nettstedet Engadget.com.

Sakura, som er oppfølger til kameratelefonen S700i, vil være først ute av de to og vil trolig dukke opp rundt juletider. Hermione, som er oppfølgeren til den populære smarttelefonen P910, vil komme på markedet til neste år, trolig allerede i første kvartal.

Sony Ericsson P950 (Hermione)
Hermione ser altså ut til å være neste skritt fremvoer for Sony Ericssons P-serie. Mens selskapet har valgt å bekrefte selve modellen, har det ikke kommet noen offisielle kommentarer om spesifikasjonene som ligger ute på nettet. Det er allikevel ingen tvil om at den nye P-modellen vil være mindre og lettere.

De samme kildene som står bak bilder og spesifikasjoner mener at modellen vil ha mål på 10,5 x 5,5 cm, og kun være 2 cm tykk. Det er i så fall en klar forbedring fra forgjengeren P910. Vekten sier ryktene ingenting om, men det er sannsynlig at den nye modellen også vil være lettere enn sin forgjenger.

Det mest interessante på designfronten, ut i fra det man kan se på bildene, er at skjermen er flyttet lenger opp på telefonen, og at QWERTY-tastaturet har havnet under skjermen. Dette vil trolig gjøre det lettere å skrive lengre stykker med tekst enn med dagens løsning, der tastene ligger inne i flippen.

Beveger man seg inn på de forskjellige spesifikasjonene, så hevder ryktene at det vil være store forskjeller ute og gå. P950 vil for det første ha 3G, og dermed kunne tilby brukeren langt høyere nedlastingshastigheter enn det forgjengeren kunne. Man vil også ha mulighet til å føre videosamtaler.

Ryktene sier videre at P950 kommer til å være trippelbånds, og at modellen ikke vil være utstyrt med EDGE, men kun ha GPRS av klasse 10. Derimot kan det se ut til at modellen får Wi-Fi, og dermed kan surfe over trådløse nettverk i bedrifter og hjem. Om det stemmer, kan P950 bli en sterk konkurrent til Nokias 9500 og Qteks kommende telefoner.

P950 kommer trolig til å være blant de første Symbian-enhetene på markedet med versjon 9.1 av det populære operativsystemet Symbian OS. Endringene fra tidligere versjoner er ikke store, men skal være merkbare. Du kan lese mer om endringene på Symbians hjemmesider.

Videre vil P950 være den første P-enheten til å bruke grensesnittet UIQ 3.0, som ble lansert tidligere i år.

Kameraet som ligger plassert på fremsiden av P950 er ment for bruk til videosamtaler og skal ha en oppløsning på 640 x 480 punkter. Kameraet på baksiden skal være av samme sort som det vi har sett på både K750i og W800i, med en 2 megapikslers oppløsning og autofokus.

Ellers vil selvfølgelig mye være uendret siden siste modell i P-serien, som ennå den dag i dag selger godt. P950 vil ifølge ryktene få tilnærmet samme skjermoppløsning som sine forgjengere. Oppløsningen skal ifølge flere kilder være på 240 x 320 punkter. Skjermen vil selvsagt være trykkfølsom, og vil ha en fargedybde på 262 000 farger.