Til hovedinnhold

RISC-software på IA-64/Xeon

Transitive er et ganske nytt selskap, men har allerede høstet en partneravtale med Intel. Grunnen til at dette selskapet er såpass interessant for en gigant som Intel er foretningsideen: utvikle programvare som gjør at kunder kan kjøre RISC-kode på Intel-arkitektur.

Målet er at man skal kunne ta applikasjoner som kjører på Sun Sparc, HP PA-RISC, HP Alpha, IBM Power eller SGI MIPS og legge dette rett over på Itanium eller Xeon ved hjelp av et tynt emuleringslag som oversetter systemkallene til IA-64/x86-64-instruksjonssett.

Intel har tydeligvis store ambisjoner med samarbeidet og sa denne uken at kunder vil kunne kjøre sine applikasjoner med høyere ytelse enn tidligere. På generell basis er emulering noe beryktet som en flaskehals og Intel har her absolutt noe å bevise.

Det er foreløpig ikke bekreftet når denne emuleringsapplikasjonen skal være ferdigstilt. Siden man snakker om å støtte både Xeon og Itanium, kan lanseringstidspunktet være lagt til neste år når Itanium og Xeon trolig legges over på samme sokkeltype.

(Kilde:

Cnet

)

Les også
"Montecito" kommer om to uker?
Les også
HP oppgraderer Unix-servere
Les også
Itanium-allianse investerer i Linux
Les også
Oracle stiller seg bak Itanium
Les også
Itanium-lansering skaper diskusjon
Les også
IDC spår vekst for Itanium
Les også
Svir av 10 milliarder dollar på Itanium
annonse