Nyhet

EFF kritiserer Google Desktop

Google slapp i går en betaversjon av Google Desktop 3, som tilbyr søk på tvers av dine datamaskiner. Ved å taste inn innloggingsinformasjonen for din Google-konto, vil Google sørge for at du kan søke gjennom alle dine datamaskiner fra Google Desktop. Det gjør de ved å mellomlagre informasjon og filer på Googles servere, selv om selskapet hevder at de bare tar vare på dem i 30 dager, og at innholdet er kryptert.

Amerikanske Electronic Frontier Foundation, EFF, reagerer nå sterkt på den nye egenskapen. De hevder at den kan føre til invasjon av privatlivet, blant annet dersom noen får tak i Google-passordet ditt. De hevder også at myndighetene kan stevne Google for å få utlevert disse dataene.

- Rett etter at mange forbrukere var bekymret for at Google ville la myndighetene få innsyn i søkelogger, er det sjokkerende at Google fremdeles forventer at brukerne skal stole på dem med innholdet på deres private datamaskin, sa advokat i EFF, Kevin Bankston i en pressemelding. - Om du ikke konfigurerer Google Desktop veldig forsiktig, og det er det få personer som vil gjøre, så vil Google ha tilgang til din selvangivelse, kjærlighetsbrev, forretningsplaner, finansielle og medisinske filer, fortsatte han.

Google har foreløpig ikke kommentert EFFs klage. Du kan lese hele pressemeldingen fra EFF på deres hjemmesider.

Les også
Ny Google Desktop-beta i dag
Les også
Google på Dell-PCer?
Les også
Ny beta av Desktop Sidebar
annonse