Til hovedinnhold

Nytt råskinn fra LG

LG

LG satser videre på telefoner med trykkskjerm, og siste nytt på den fronten er KC910, som ble lansert i dag. Ment som en oppfølger til popuære KU990 Viewty, skal KC910 levere multimedia slik en aldri har sett i en telefon fra selskapet før.

Endelig Wi-fi

Den store nyheten er som nevnt Wi-fi-tilkoblingen. Til tross for at LG har satset på stadig flere dyrere telefoner, har ingen av disse hatt Wi-fi innabords. Årsaken til det kan en kun spekulere i, men sammen med GPS og super-3G snakker vi uansett om en av LGs mest avanserte telefoner noensinne.

Sammen med all teknologien har KC910 fått et åtte megapikslers kamera. Som tidligere har LG brukt samarbeidet med Schneider-Kreuznach for å få skikkelig optikk. I tillegg til å kunne ta bilder, kan telefonen ta video i VGA-oppløsning med en bildefrekvens på 30 bilder i sekundet. Dette er tilsvarende det videofunksjonen på KU990 klarer. GPS-støtten sørger forøvrig for at alle bilder og videoer kan geomerkes.

Først med Dolby

En siste nyhet med KC910 er at telefonen er en av LGs første med Dolby-lyd. De som fulgte med på MWC-messen i Barcelona tidligere i år husker kanskje at lydekspertene i Dolby Digital lanserte en egen Dolby-løsning for å bedre lyden på mobiltelefoner. Vi prøvde løsningen, og merket stor forskjell. Dermed kan KC910, i tillegg til å herje på bildefronten, også ta gullpokalen i neste musikkmobiltest.

Trykkskjermen trenger også en liten introduksjon. Denne er på voksne tre tommer, har en oppløsning på 240 x 400 punkter og kan vise 262 000 farger.

Usikkert på minne

LG sier svært lite om minnekapasiteten på KC910, annet enn at den støtter minnekort av typen Micro-SD. Hvor store Micro-SD-kort telefonen støtter er et annet spørsmål, ettersom dette varierer fra mellom 4 GB til 32 GB.

Enda ikke overbevist? Kanskje frykter du at en slik telefon som dette må være fryktelig stor. men frykt ikke, målene er på 10,78 x 5,6 x 1,4 cm. Altså snakker vi ikke om store krabaten.

Pris er usikkert, men LG lover at KC910 skal være tilgjengelig allerede i oktober.

(Kilder: GSM Arena)

annonse