Til hovedinnhold

Apple truer dansk mobilbutikk

For snart en måned siden skrev vi om at den danske mobilbutikken Telekæden selger iPhone i hjemlandet. Dette til tross for at Apple ikke har lansert iPhone i Danmark.

At Telekæden har importert iPhone på egenhånd faller imidlertid Apple tungt for brystet. Faktisk så tungt at de vil true butikken til å stanse alt salg av telefonen. Gjør de ikke det, vil Apple gå rettens vei.

- Returner telefonene og betal erstatning

Gjennom sin advokat i Danmark, Johan Løje, krever Apple også at Telekæden returnerer alle iPhone-eksemplerer de har, og at de betaler en erstatning til Apple for alle telefoner de har solgt.

På toppen av dette krever Apple at den danske butikken skriver under på at de aldri fremover vil selge Apple-produkter uten Apples samtykke, skriver Politiken.dk.

Telekædens salgsansvarlig Klaus Engelbreth karakteriserer Apples henvendelse som en alvorlig trussel, skriver Mobilsiden.dk.

- Trussel mot markedet

- Vi ser Apples tiltak og den holdningen som ligger bak som en alvorlig trussel for en vares frie bevegelighet og prisfastsettelse. Vi mener vi ikke har gjort noe galt. Vi trenger jo ikke uttrykkelig samtykke fra Nokia for å selge Nokia-telefoner. Og jeg ville forøvrig ha foretrukket at Apple hadde ringt oss og sagt at de ville diskutere situasjonen i stedet for å komme brasende på denne måten med politiskilt og staven trukket, sier Engelbreth til Politiken.dk.

Apples advokat har i kjent Apple-stil ikke fått lov til å uttale seg til pressen av sin oppdragsgiver. Han sier imidlertid at parallellimport fra land utenfor EU ikke er lovlig, og at det hovedsaklig er dette som er Apples krav mot Telekæden.

(Kilde: Mobilsiden.dk, Politiken.dk)

annonse