Nyhet

Få super-3G med knøttlite modem

Det nye modemet kommer først til Vodafone.

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei er her til lands kanskje mest kjent for å lage super-3G-modem for Netcom og mobiltelefonen X-One for Chess.

Huawei lanserer nå et nytt 3G-modem som ikke er større enn en vanlig USB-minnepinne. Den nye modellen er dermed mye mindre enn 3G-modemet E220 Netcom selger i dag, som består av en ledning og en liten boks.

7,2 Mbps

Ifølge produsenten er det nye modemet verdens minste super-3G-modem. Det kan laste ned i hastigheter på inntil 7,2 Mbps, og laste opp med 2 Mbps.

Det skal være enkelt å ta i bruk modemet, da det har innebygde drivere til både Windows XP og Vista, og Mac OS X.

- Ingen planer hos Netcom

Foreløpig lanseres modemet i operatøren Vodafones nett i Storbritannia, under navnet Vodafone E172. Hvorvidt Netcom kommer med akkurat dette modemet er foreløpig usikkert. Kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus sier til Amobil at de kjenner til produktet, men ikke har noen spesifikke planer om å lansere akkurat dette modemet i Norge.

Foruten pris og funksjonalitet vurderer Netcom blant annet om det er behov for å kunne koble til en ekstern antenne. Vederhus røper imidlertid at Netcom ser på produkter med tilsvarende formfaktor som Huaweis nye modem.

(Kilder: Mobil.se, Itpro.co.uk)

Les også
Mobilt internett i hundre tusen
Les også
Nokia setter nye fartsrekorder
Les også
Netcoms super-3G blir forsinket
Les også
Her kan du bruke super-3G
Les også
Telenor lanserer super-3G
Les også
Super-3G til HELE Norge
annonse