Nyhet

Husker du disse mobilene?

Alle husker vel sin første mobil, og mange har gode minner knyttet til denne. Mange har også varme minner om fordums teknologikonger, og tenker kanskje at de ville duge den dag i dag. Dette har vi sett nærmere på det siste halvåret.

Siden i sommer har vi hentet frem noen virkelige klassikere og sjekket om de duger den dag i dag. Og faktisk er det enkelte telefoner som gjør det.

Ericsson T39

T39 var en knøttliten telefon for sin tid. (Foto: Simen Willgohs)

En av disse er den gamle Ericsson-klassikeren T39. Dette var selskapets flaggskip da den ble lansert i 2001. Den var på den tiden ufattelig tynn med sine 18 millimeter tykkelse, og hadde alle tenkelige proffunksjoner.

Selv om mange nok vil savne både fargeskjerm, MP3-spiller og GPS vil også mange sette pris på at telefonen har god lydkvalitet. Selv den dag i dag.

Les retrotest av Ericsson T39 »

Siemens SL45

SL45i var liten og lett i sin tid. (Foto: Marius Valle)

En annen telefonen som vakte mye oppsikt da den ble lansert var Siemens SL45. Dette var nemlig verdens første mobiltelefon med innebygget MP3-spiller og støtte for minnekort. Dermed var det faktisk mulig å kaste MP3-spilleren til fordel for mobilen. Ikke at så mange hadde MP3-spiller da telefonen dukket opp i år 2000.

sitat"Telefonen imponerte mange med sin lille størrelse, flotte design og stive pris. Du måtte nemlig ut med minst 6000 kroner for en ny SL45 da den var ny. Og skulle du virkelig ta i bruk MP3-spilleren ved å utvide minnekapasiteten med større minnekort måtte du bla opp minst 1500 kroner ekstra for et med en kapasitet på 128 MB.Å bla opp disse summene for åtte år siden virket kanskje smart, da SL45 var et teknologividunder uten sidestykke. Men i dag gjør den ikke særlig nytte som mobil, annet enn at du kan ringe i den.Les retrotest av Siemens SL45 » Nokia 3310Godt adskilte taster gjør det lett å skrive SMS. (Foto: Marius Valle)Nokia 3310 var den første mobiltelefonen for mange. Denne klassikeren var en skikkelig ungdomsmobil med fokus på ringetoner, spill og bildemeldinger i et sært Nokia-format. I tillegg hadde den utskiftbare deksler, og mange utstyrte 3310 med uoriginale deksler med favorittfotballagets logo, signalfarger, tegninger og annet.Telefonen dukket opp på markedet i år 2000, og gikk som varmt hvetebrød. Noe teknologividunder var den ikke, men 3310 var svært populær hos SMS-fanatikere. Om du har varme minner om akkurat dette er det kanskje på sin plass å nevne at telefonen bare kunne lagre meldinger på SIM-kortet, så i praksis kunne du bare motta omtrent 15 meldinger før det var fullt.Les retrotest av Nokia 3310 » Siemens C25C25 er en tjukkas (Foto: Marius Valle)Mange unge på slutten av 90-tallet hadde ungdomstelefonen Simens C25. Den kunne ikke skilte med utskiftbare deksler som Nokia 3310, men du kunne komponere egne ringetoner. Det vil si én ringetone.Det var ikke snakk om å bestille via SMS, men å knotte inn tone for tone på telefonen. Dette krevde ikke bare ferdigheter, men også en god dose tålmodighet. C25 ble også levert med ringetoner komponert av en vaskekte DJ fra England.Den snart ti år gamle modellen duger ikke noe særlig mot selv billige telefoner i dag. Skal du ringe gjør den jobben, men har du krav utover dette bør du finne deg noe annet. Mange vil huske C25 som en knøttliten telefon, men i dag er den faktisk et rimelig stort beist av en mobil.Les retrotest av Siemens C25 »Minner om andre modeller?I tillegg til de fire nevnte telefonene har vi testet disse klassiske perlene:
Samsung P510 - Klapptelefonen som åpner seg selv »
Ericsson T68 - Verdens første virkelige fargeskjermmobil »
Siemens SX1 - Taster på siden av skjermen »
Siemens S55 - Da Siemens var det råeste du fikk »
Nokia 8910 - Rålekker metallmobil »
Motorola "Microtac" D460 - Herlig tjukkasmobil »
Motorola V70 - En av de særeste designmobilene verden har sett »"
Les også
Retrotest: Nokia 6310i
Les også
Retrofil: Siemens MC60
Les også
Retrofil: "Dinosaur"-kommunikasjon
Les også
Retrofil: Walkman var fortidens Ipod
Les også
Retrofil: Fargeskjermen var ikke unyttig likevel
Les også
Retrofil: De første kameramobilene
annonse