Tek.no

Nyhet

Firefox mest sårbar

17 Apr 2009 11:55

Det danske sikkerhetsselskapet Secunia vurderer Firefox som den mest sårbare nettleseren. Selskapet har levert en rapport som sammenligner nettleserne Internet Explorer, Safari, Opera og Firefox, og konklusjonen er basert på antall sikkerhetshull som er blitt oppdaget i nettleserne.

Ifølge rapporten er det blitt funnet minst antall hull i Opera (30), mens det ble funnet størst antall hull i Firefox (115).

Selv om antall sikkerhetshull er en indikator på sikkerheten i en nettleser, er det flere faktorer som Secunia i rapporten ikke har tatt i betraktning, og derfor forteller den ikke hele sannheten.

Rapporten forteller ikke hvor stor andel av hullene som er mest kritisk, dvs alle sårbarheter er likestilt. Det er også uklart hvilken av nettleserne som er mest undersøkt, dvs det store antall hull i Firefox kan skyldes at det er flere som forsker på akkurat denne nettleseren.

Videre mener Mozilla det høye antall sårbarheter i Firefox skyldes at Mozilla publiserer meldinger om alle sikkerhetshull som er fikset i Firefox, dvs uansett hvordan hullene er blitt oppdaget.

Mozilla mener derimot at andre utviklere kun melder fra om sikkerhetshull som er blitt oppdaget av eksterne og uavhengige kilder, og ikke av interne utviklere. Derfor mener Mozilla en slik sammenligning er meningsløs, i hvert fall slik Secunia fremstiller tallene.

Rapporten finner du på secunia.com (PDF-fil).

(Kilde: Neowin)

Les også
Microsoft tetter hull
Les også
Massiv dataovervåking oppdaget
Les også
Kritisk Firefox-hull utnyttes aktivt
Les også
Verdens sikreste nettleser?
annonse

Les også