Til hovedinnhold

Google selger Android-mobilen

HTCs Android-mobil G1 har tidligere bare blitt solgt via operatøren T-Mobile. Nå skal Google, som står bak Android, selge telefonen helt ulåst for 399 dollar (nesten 2900 kroner) til registrerte programutviklere.

Ikke i Norge

Telefonen er foreløpig bare tilgjengelig fra Google i USA, Tyskland, Japan, India, Canada, Frankrike, Taiwan, Spania, Australie, Singapore, Sveits, Nederland, Østerike, Sverige, Finland, Polen og Ungarn. Foreløpig ikke i Norge altså.

Hvem som helst kan registrere seg som programutvikler, noe som koster 25 dollar eller rundt 180 kroner. Du binder deg selvsagt ikke til å utvikle programmer til telefonen. Hver registrerte utvikler kan kjøpe én telefon hver, men Google hinter til at denne begrensningen kanskje vil endres. 

Foruten at telefonen kan brukes med hvilket som helst SIM-kort, og ikke bare T-mobile, er spesifikasjonene på G1 de samme som før. Det betyr at den både har Wi-fi, super-3G og GPS innebygget.

Skjermen er trykkfølsom, og operativsystemet er tilpasset dette.

Les vår sniktitt på G1 »

Helt åpen

Det morsomste med telefonen, er det nye operativsystemet. Android er laget av Google og basert på Linux. Det er helt åpent, slik at hvem som helst får tilgang til kildekoden og kan  endre på funksjonene i telefonen, og hvem som helst kan lage ny programvare til den. Alle programmene som er tilgjengelig i Androids egen programvarebutikk er helt gratis.

Hvis du liker Linux på PC-en fordi gratis programmer er lett tilgjengelig, kommer du kanskje også til å sette pris på en mobil som følger samme standard. 

(Kilder: Android Authority)

annonse