Nyhet

Batteriet ladet på 30 sek

NEC presenterte i dag på en pressekonferanse en ny batteritype som NEC holder på å utvikle. Batteritypen skal visstnok være svært ulike dagens oppladbare batterier, og har fått navnet Organic Radical Battery.

En stor forskjell ligger i ladetiden. Den skal ifølge NEC være på utrolige 30 sekunder, som er milevis unna ladetiden på dagens batterier, som varierer fra mellom 1 til 3 timer alt ettersom hvilken batteritype det er snakk om.

Bortsett fra dette sa ikke NECs pressetalsmann noe mer om hvilke spesifikasjoner batteriet ellers kommer til å få, men det ble forstått slik at batteriet vil komme på forbrukermarkedet. Når og hvor dette vil skje er uvisst, mye fordi det er uklart hva et slikt batteri til dags dato vil koste.

Det er altså enda usikkert hvor lang levetiden på et slikt batteri vil være. Havner den langt under kapasiteten på dagens batteri og de kommende brenselscelle-batteriene, er det nok sannsynlig at Organic Radical Battery aldri vil se dagens lys.

For øyeblikket foreligger det lite informasjon om den hittil ukjente batteritypen, men vi vil komme tilbake med mer informasjon når det foreligger.

annonse