Til hovedinnhold

Minispiller med harddisk fra iRiver

Den harddiskbaserte spilleren er blant de første av en rekke spillere som ventes på markedet fra flere leverandører i løpet av 2004. Cornice Storage Element som ligger i bunnen av utviklingen, er en tre centimeter stor harddisk med en overføringshastighet på 4 MB/s som også skal stå for en støyt.

Blant andre Hitachi har også kommet med tommestore harddisker, med kapasitet fra 2 til 4 GB. Disse kommer i tillegg med Compact Flash og MMC-grensesnitt, som dermed kan byttes mot nye, større harddisker når de kommer. Cornice Storage Element er på sin side loddet fast.

iRiver iGP-100 blir en av de første MP3-spillerne med entoms-harddisk i Norge, med et Cornice Storage Element på 1,5 GB - nok til å holde rundt 400 sanger. For å overføre såpass mye data bruker spilleren USB 2.0, og den har et Li Ion-batteri som gir tolv timers levetid.

Ellers støtter spilleren massevis av lydformater: WMA, Ogg Vorbis, ASF og MP3. Den kan også oppgraderes til andre formater via firmware-oppdatering. Spilleren har også FM-tuner og kan fungere som en ekstern harddisk.

I følge prisguiden koster iGP-100 litt i overkant av 3000 kroner og er tilgjengelig i dag.

Les mer på iRivers produktsider.

(Kilde: iRiver)

annonse