Tek.no

Nyhet

ECS med Pentium 4-basert bærbar i neste uke

Mohammed Sourouri
25 Jan 2002 15:39

ECS' bærbare maskin kommer til å bli en noe spesiell bærbar. I følge ryktene kommer maskinen uten skjerm og batteri. Det er dog mulighet for å dytte inn batteri i maskinen. iBuddie vil kun bygge på det skallet som man finner hos bærbare PC-er. Tenk deg en bærbar PC uten skjerm, og du har iBuddie. Hvis du lurer på hvorfor ECS har droppet skjerm og batteri er svaret ganske så enkelt. I følge ECS er bærbare maskiner koblet til strømmen 80% av tiden når de blir benyttet. Dessuten er batterilevetiden svært dårlig på bærbare PC-er i dag til at man skal kunne jobbe på dem over en lengre periode ved hjelp av batteriet.

ECS er klar til å rulle ut flere bærbare PC-er i løpet av dette året, vi får håpe at de får mer å gjøre enn denne damen på dette bildet.

Grunnen til at skjerm er droppet på maskinen er fordi at LCD-skjermer så dyre å produsere for bærbare maskiner, samtidig som de bruker mye strøm. ECS ser heller for seg at kjøperen av en slik PC, har en skjerm på jobb og en skjerm hjemme, slik at når brukeren drar med seg maskinen til jobb kobler han/hun den til en ekstern skjerm på jobb og omvendt.

Eneste ulempen med ECS' strategi er hvis man f.eks. skal jobbe et sted i en kort stund hvor man ikke har mulighet for å koble maskinen til en skjerm.

Frisk posisjon

ECS er nok mest kjent for å produsere hovedkort, men det er slettes ikke uvanlig at hovedkortprodusenter kaster seg på nye produksjonsområder - som f.eks. bærbare PC-er. ASUStek som også er best kjent for å produsere hovedkort lager også bærbare PC-er.

ECS er imotsetning til ASUStek helt ferske på det bærbare markedet. Selskapet gjorde sitt debut på markedet først i fjerde kvartal i fjor, da ECS lanserte iBuddie A900, utstyrt med en VIA C3-prosessor.

Foreløpig har ingen norske produsenter etter det vi kjenner til tatt ECS inn i varmen, men man skal ikke undervurdere hovedkortprodusenter som produserer bærbare datamaskiner. Vi kan f.eks. nevne at ASUS gikk forbi Acer i antall solgte enheter i fjor.

Det er planlagt at ECS skal annonsere flere bærbare PC-er i løpet av febraur, vi kommer tilbake med mer om dette da.

annonse

Les også