Symbian og Snapdragon fra Nokia

Brikkeprodusenten Qualcomm har sammen med Nokia annonsert et samarbeid som skal utnytte markedsdominansen produsentene har på hver sine områder.

Det dreier seg om enheter basert på kommende Symbian^3 med S60-grensesnitt og brikker fra Qualcomm. Qualcomm lager blant annet den kjente Snapdragon-prosessoren, som er en av de aller raskeste mobil-prosessorene på markedet i dag.

Midtveis i 2010 - men ikke for Norge

Lanseringsplanene er visst nok nært forestående, og allerede rundt juni en gang forventes det lanseringer basert på samarbeidet. I første rekke vil det dog dreie seg om produkter rettet mot USA, mens resten av verden sannsynligvis vil følge.

Nokia forteller nettstedet Symbian-freak at de ivrer etter å vise mulighetene som ligger i å koble sammen nyskapende åpen programvare med avansert maskinvare.

Flere jern i ilden

Det hører med til historien at Nokia ganske nettopp lanserte Meego, et samarbeid mellom Nokia og Intel. Planen er at plattformene Maemo og Moblin skal slås sammen og drives frem av de to selskapene som dominerer hvert sitt felt.

Om det blir Meego eller Symbian^3 som når Norge først er foreløpig uklart, ettersom ingen konkrete enheter ennå er lansert med noen av systemene.

På Mobile World Congress i forrige uke fikk vi snakke med Nokias sjef for planlegging av Maemo-baserte produkter, Janne Heikkinen. Foreløpig er det lite konkret å få vite omkring hva som kommer fra Nokia fremover, eller hvilken retning eventuelle lanseringer vil ta.

(Kilde: symbian-freak.com)

Les også
Nokia-telefon med Atom-prosessor i 2011
Les også
Dag 1 for Meego i løpet av måneden
Les også
Nokia lanserer C5
Les også
Norske N97-kunder var prøvekaniner
Les også
Nokia og Intel med ny mobilplattform
Les også
Android og Maemo på samme telefon
Les også
Magisk Symbian i 2010
annonse