Flash snart klar for Android

Dette uttalte presidenten for Adobe Systems, Shantanu Narayen til TV-kanalen FOX Business i et intervju tirsdag kveld. Narayen sier at de ønsker å jobbe tett med utvikling av Flash-støtte til både Android- og Palm-systemene, og at vi kan vente oss støtte til disse i andre halvdel av 2010.

Dette vil gi brukerne mulighet til å se alt av Flash-relatert innhold i alle nettsider via mobiltelefonen. Millioner av nettsider er laget i Flash, eller har mange elementer av Flash i seg. Så langt har det ikke vært noen fullgod støtte for dette, og er noe som også Iphone-brukere har etterlyst lenge.

Ikke til Iphone

Ved spørsmål om det vil komme noen Flash-støtte for Apples produkter, sier Narayen at de er i dialog med Apples utviklere, men det ser ikke ut som om det skjer noe med det første. Dette kan ha noe med den bitre striden mellom Apple og Adobe den seneste tiden å gjøre.

Mest til nye modeller

For at for eksempel en Android-telefon skal være kompatibel med Flash 10.1, kreves en ARM v7 (Cortex) prosessor, og antakeligvis det siste operativsystemet. Eksempler på slike prosessorer er Qualcomm Snapdragon og TI OMAP3 series.

Så langt er det kun et fåtall av telefoner som kommer med disse spesifikasjonene, så sansynligheten for at man må skaffe seg en ny telefon blir forholdsvis stor om man ønsker fullverdig Flash-støtte på telefonen.

Les også

(Kilde: Fox Business)

Les også
Bli bokorm med Android
Les også
Nå kan Android-mobiler oversette tekst
Les også
Eldst er størst
Les også
Prøvekjør Adobe Flash og Air på Android
Les også
LG GT540 Swift
Les også
Tidenes møljeslagsmål
Les også
Ekstrem økning i Android Market
Les også
Tidenes kraftigste Android
Les også
Android 2.1 klar for Galaxy Spica
Les også
Opera Mini 5 for Android
Les også
Bedre grafikk i Android
Les også
Se video av Qualcomm Scorpion
annonse