Nyhet

Norsk mobilprodusent gjenoppstår

Om du husker den norske mobilprodusenten Simonsen kan du trygt kalle deg veteran innenfor mobilverdenen. Den norske produsenten laget NMT-telefoner fra slutten av 70-tallet frem til midten av 90-tallet. Selskapet ble i 1998 kjøpt opp av MTU Telecom som nå relanserer merket som produsent av en fasttelefon med GSM.

Fasttelefon med GSM

F.v. Roger Bakke, adm. dir og Ole Jakob Eriksrød, Produktsjef i Tele D. (Foto: Tele D)

S300 bruker SIM-kort og kobler opp mot mobilnettet som en ordinær mobiltelefon, men er altså utseendemessig lik en vanlig fasttelefon og har de samme mulighetene.

– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på produktet så langt, spesielt på dekning. I kontorlandskap og på hytten kan det være dårlig dekning, og S300 med utvendig antenne stiller langt sterkere, sier Roger Bakke, administrerende direktør i Tele D til Amobil.

Satser der ingen andre gidder

I pressemeldingen fra Simonsen skriver selskapet at de ønsker å tilføre markedet et etterspurt nisjeprodukt, som ingen av de andre elektronikkprodusentene ser potensiale i. Selskapet mener med det at S300 er ideell for de som har byttet ut fasttelefonen men fortsatt har behov på en i hjemmet, på kontoret eller på hytten.

S300 er designet i Norge, men produseres i Asia. Simonsen S300 og fremtidige produkter vil bli distribuert av Tele D-selskapene i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, samt et antall øvrige europeiske land. S300 skal ifølge Simonsen ha en utsalgspris på 1995 kroner.

Dersom du håper at Simonsen skal gjenoppstå som mobilprodusent, er håpet fortsatt til stede. Selskapet skriver eksplisitt i pressemeldingen at de i første omgang vil spesialisere seg på utvikling av stasjonære telefoner, noe som da betyr at de ikke utelukker alternative bransjeområder.

– Hva dette vil være vil tiden vise, men vi jobber med ulike saker og ting. Felles for alt er at det er nisjeprodukter. For vi har ikke sjans til å konkurrere mot de store produsentene, sier Bakke til Amobil.

(Kilder: Pressemelding)

Les også
Dette er en mobiltelefon
Les også
– Ice skal bygges inn i bærbare PC-er
Les også
– Norges Miljøvernforbund gjorde hærverk
Les også
Slik får du internett på hytten
Les også
Billig mobildekning på hytta
annonse