Tek.no

Nyhet

Windows 7 oppgradering kan ta 20 timer

14 Sept 2009 13:19

Under utvikling av Windows 7 har Microsoft foretatt en rekke ytelsestester – blant annet hvor lang tid det skal ta å oppgradere til Windows 7, og resultatet er at dette i verste fall kan ta over 20 timer.

Ulike scenarioer ble testet. Windows-installasjonene ble delt opp i flere brukerprofiler, fra ren installasjon med null bruk og til superbruker med store mengder lagrede dokumenter og andre filer, pluss mange installerte programmer. Testmaskinene ble delt i tre grupper med forskjellige spesifikasjoner.

Den korteste tiden for oppgradering fra Vista SP1 til Windows 7 ble målt til rundt 26 minutter, og gjaldt Vista som ble oppgradert etter ren installasjon, og en kraftig PC (Intel Core 2 Quad Q6600 2,40 GHz prosessor og 4 GB minne).

Oppgradering fra Vista SP1 til Windows 7 RTM tok 20 timer og 20 minutter. Den lange tiden skyldes at datamaskinen som ble brukt tilhørte en superbruker, det vil si en bruker som har lagret store mengder (650 GB) dokumenter og andre typer filer på harddisken, og har installert mange (40) ekstraprogrammer i Windows. Det kan også nevnes at denne lange tiden gjaldt en datamaskin som var middels kraftig, det vil si en maskin med AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2,60 GHz prosessor og 2 GB minne.

Detaljene finner du på technet.com.

(Kilde: Arstechnica)

Les også
Windows 7-kompatible produkter
Les også
Rimelig Windows 7 på Amazon
Les også
– Windows 7 er stabilt nok
Les også
Last ned Windows 7 Enterprise
Les også
Kjør Windows 7 uten aktivering
Les også
– XP-modus er en sikkerhetsrisiko
annonse

Les også