Dette er den første Windows Mobile 6.5-mobilen

Windows Mobile 6.5 med LG S-class-menyer.

LG presenterte nylig en ny Windows Mobile-telefon kalt LG GM730 på Mobile World Congress i Barcelona. Med denne telefonen ønsker produsenten å signalisere at Windows er et satsningsområde for dem.

Telefonen er utstyrt med LGs nye menysystem S-class, som også finnes i den nylig lanserte LG Arena. Forskjellen mellom de to telefonene er at Arena ikke er en smarttelefon. I bunnen av GM730 har LG puttet Windows Mobile 6.5.

Fingerskjerm

GM730 er en fingerskjermtelefon med tre tommers skjerm og en oppløsning på 240 x 400 piksler. Dette er ikke direkte imponerende sammenlignet med for eksempel HTC Touch Diamond, som byr på 3,2 ganger høyere oppløning på en mindre skjerm.

Telefonen har imidlertid alle spesifikasjonene vi ellers venter å finne på en smarttelefon anno 2009. GPS sørger for mulighet for navigasjon, Wi-fi lar deg surfe i trådløse WLAN-soner, super-3G gir deg inntil 7,2 Mbps nedlasting i mobilnettet, mens minnekortstøtte på inntil 16 GB gjør at du kan proppe telefonen med musikk, video og annen moro.

LG har dessuten funnet frem et kamera med fem megapikslers oppløsning og autofokus. Dette kan også ta opp video. Og mens vi snakker om video er det greit å få med seg at GM730 støtter avspilling av Divx- og Xvid-video. Dermed duger telefonen trolig bra til å se film med.

Lyden kan du ta ut gjennom 3,5 mm minijack-utgangen. Med andre ord kan du plugge vanlige hodesett rett i telefonen. Det er også innebygget FM-radio i GM730.

Første med Windows Mobile 6.5

I pressemeldingen står det at telefonen vil komme i salg i løpet av første halvår. Microsoft sa ved lanseringen av Windows Mobile 6.5 at de første mobilene med denne versjonen kommer i andre halvår. LG har imidlertid inngått en avtale med Microsoft om å være den første mobilprodusenten som lanserer en Windows Mobile 6.5-mobil.

Hvorvidt dette faktisk betyr at telefonen først kommer med Windows Mobile 6.1 som senere gratis kan oppgraderes til Windows Mobile 6.5 vites dog ikke.

Prisen er foreløpig ukjent.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
LG KM900 Arena
Les også
Førsteinntryk: LG KM900 Arena
Les også
Se gjennom tastaturet
Les også
LG lanserer surfemobil
Les også
Nå er LG Arena lansert
annonse