Tek.no

Nyhet

Lommepensum på vei

Marius S Eltervåg
30 Juni 2005 10:44

I løpet av en skoledag har man vanligvis en rekke forskjellige fag, som hvert og ett har minst én tilhørende lærebok. Dette gjør at ryggsekken ofte veier flere kilo, noe som forårsaker frustrasjon i løpet av den allerede for lange veien til skolen, samtidig som røde merker på skuldrene blir et velkjent fenomen blant elevene.


Fremtidens ryggsekk?

SanDisk har nå kommet med en løsning på dette problemet, i form av en minnebrikke som er spesielt laget for lagring av tunge pensumlister. Minnebrikken blir en del av den anerkjente Cruzer-serien, og har fått navnet FlashCP.

På minnebrikken kan man lagre opp til et helt års pensum, som skal kunne kjøpes elektronisk fra forlaget som lager lærebøkene. I tillegg vil man kunne få tilgang til oppdateringer av bøker og innhold på lukkede nettsteder ved å bruke en lisens man får fra forlaget. Alt man trenger å gjøre er å plugge minnebrikken i USB-sporet på en datamaskin som er koblet opp mot nettet.

Man kan også lagre egne notater på minnebrikken, og laste dette opp på internettbaserte portaler, slik at andre som har minnebrikken vil kunne dra nytte av arbeidet man har gjort. Dette åpner også for at lærere kan laste opp forelesningsnotater og lignende, som elevene får tilgang til via USB-brikken.

SanDisk har allerede inngått avtaler med flere bokhandlere og forlag i USA, og skal begynne å selge FlashCP allerede nå til høsten. Når produktet kommer til Europa er per i dag ikke kjent.

(Kilde: SanDisk)

Les også
Krymper bildebrikken
Les også
Mini-WLAN på vei?
Les også
Fingertuppen låser opp
Les også
SD-kort med 4 GB
annonse

Les også